Siirry pääsisältöön

Annin syystakki

Se on kuulkaas sellainen ompeludraivi nyt päällä että oksat pois! Onneksi Anni on kesän aikana kasvanut sen verran paljon, että tarve uudelle, oikeankokoiselle vaatteelle  ei ihan parilla paidalla tule tyydytetyksi. 
Eilinen päivä meni takkia tehdessä. Kangas siihen on hankittu melkein tismalleen kaksi vuotta sitten Kajaanin Eurokankaasta. Ihastuttiin molemmat tuohon värikkääseen kuosiin ja takki siitä piti tuleman. Toteutus nyt vähän kesti...
Edellisestä takin ompelusta olikin jo kulunut pitempi tovi, joten vähän piti välillä pähkäillä juttuja kuten esim. vetoketjullisen taskun ompelujärjestystä tai hihansuuresorin ompelemista vuorin ja päällisen väliin. 
Takin kokoaminen sujui lopulta ilman suurempia ongelmia ja lopputulemaan olen aika tyytyväinen. Ainoa negatiivinen asia oli tuo sadetakkikankaan ompeleminen. Olipa melkoisen tahkeaa! Ihan heti en kyllä uudestaan moisesta kankaasta aio ommella.  
Takki on vuoritettu fleecetyyppisellä kankaalla ja somisteeksi lisäsin tuota vihreäpohjaista polkadot puuvillaa. Vetoketjut ja resorit väriltään keltaiset kuten kuvasta näkyy. Takin kaava on Ottobre 1/2002 nimeltään Tytön takki (nro 35). Vähän jouduin kaventamaan kokoa 134 cm, jotta tuli sopivampi meidän tytölle. Muutoin kaava soveltui sellaisenaan. Tästä olisi kyllä helppo varioida vaikka minkälaista takkia. Heti lähtikin uudet ideat muhimaan...hmmm...
 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!