Siirry pääsisältöön

Joululahjaksi saatua


Tällaisen nukenvaatekaapin toi joulupukki lahjaksi meidän neidille. Tästä en kunniaa voi ottaa itselleni muutenkuin aivotyöskentelyyn osallistumisen osalta, toteutus on täysin Mieheni käsialaa. Tai no, tuon koristelaudan tuohon ylös kylläkin piirsin pahville malliksi. Kaappi on valmistettu liimapuulevystä, joka on ensin petsattu ja sitten lakattu kolmeen kertaan. Kaapin malli on ihan omasta päästä suunniteltu.

Sisältä päin kaappi näyttää tältä. Hyllytilaa on riittävästi ja tietysti tanko, jotta saadaan vaikka mekot ripustettua henkarille. Henkaritkin on itse tehty ohuesta vanerista ja sitten petsattu. Hyvin näytti lahja neidille kelpaavan ja mikä ettei! Meillä ollaan nyt juuri siinä kotileikki-iässä, joten nukkevauvaa hoidetaan kovasti ja pestään ja silitetään sen vaatteita. Saapahan opetella kaappiin järjestämistäkin. Jospa se omakin vaatekaappi alkaisi jossain vaiheessa pysyä siistinä...


Tässä vielä kuva pari joulua sitten lahjaksi saadusta keinuhevosesta. Tämänkin Mieheni nikkaroi tytölle itse. Muistelen että tähän otettiin mallia jostain kirjastosta lainatusta kirjasta. Kovasti on hepalla ratsastettu vaan kohta alkaa tyttö tämän selkään olla jo liian iso:)

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!