Siirry pääsisältöön

Tähtiä raidoissa


Viikonloppuna päätin vihdoinkin aloittaa kangasvarastoni hävityksen, ompelemalla. Vuosien varrella on kertynyt kaikenlaista palasta, osa saatuja, suurinosa ostettuja. Joistakin en osaa tytölleni tehdä mitään ja tämä Nanson raitakangas oli yksi niistä kankaista. Niinpä leikkelin sen trikoopaidaksi ja piristin kankaan tummuutta mangonkeltaisella. Pääntien kanttauksen tein ensimmäistä kertaa jättäen toisen olkasauman ensin ompelematta. Siis kantti ensin pääntielle ja sitten vasta toinen olkasauma. Jäähän siihen hieman paksumpi kohta, mutta on kuitenkin ihan siisti ja helpompi tehdä kuin renkaana. Pääntien reuna on tikattu kaksoisneulalla. Tuli ihan siisti siitäkin. Pusero on Ottobren kaavalla tehty ja kokoa 98 cm.


Puserolle tein kaveriksi pipon tähdellä. Pipoon otin ohjeen täältä. Kaavaa on helppo muokata ja kuositella eri kokoihin. Tämän pipon koko oli alkuperäisen ohjeen mukaan 3-7v. mutta totesin sen hieman pieneksi meidän viisveelle. Menee paremmin varmaankin 3-4 vuotiaalle.
Pipon tähti on mangonkeltaista collegea.


Samalla leikkasin toisenkin setin. Tämä raitatrikoo on jo yli kymmenen vuoden takaa ja aikoinaan ihastuin sen väreihin. Nyt vasta inspis iski, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tätä raikastin tuolla turkoosilla tähdellä, joka on myöskin collegea. Värien yhdistelmään olen oikein tyytyväinen.


Pusero on ihan samalla kaavalla tehty kuin edellinenkin. Ja muutenkin ompelu sujui samaan malliin, tälläkertaa ilman ongelmia. Nyt vain täytyy löytää näille uusi omistaja. Ehdolla olisi ainakin yksi kummipoika, juuri tätä kokoakin!

Kommentit

  1. Ihanat tähtisetit! Kivasti piristää kangasta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Lopulta aika pienillä asioilla saa piristystä aikaan:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!