Siirry pääsisältöön

Vanhasta uutta


Tämä on kirppislöytöpusero. Materiaali on ihanan pehmeää ja paksuhkoakin puuvillaa jossa on hieman lycraa joukossa. Värien takia tämä kuitenkin mukaan lähti ja vain eurolla. Pusero oli kooltaan muistaakseni n. 150 cm. Se sai silmissäni heti uuden elämän.


Leikkasin hihansuiden, helman ja pääntien kaitaleet pois. Tilalle tuli resorit. Kauan pähkäilin resorin väriä. Petrooli houkutteli eniten, mutta sellaista ei tähän hätään löytynyt omista eikä kaupasta. Päädyin sitten pinkkiin, yllättäen:) Puseroa en lyhentänyt ollenkaan, joten se on tunikamittainen ja juuri sopiva legginsien kanssa pidettäväksi.


Yllättävän hyvin tunika sopii 5- vuotiaalle vaikka en kaventanut puseroa mistään. Olkasaumakin on oikean mittainen. Hihoja toki lyhensin parikymmentä senttiä ennen resorin laittamista. Tyytyväinen olen lopputulokseen.
Tämä kuva on otettu aamusella ennen hoitoon lähtemistä ja silmät ei meinanneet millään pysyä auki salaman räpsähtäessä:)

Kommentit

 1. Tulipas hieno. Täytyykin 'sillä silmällä' katsella noita puseroita kirppiksellä. =)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno tuli! Hyvinhän tuo pinkkikin resori sopii :) Valmisvaatteista voikin tehdä kivoja löytöjä lastenvaatteisiin. Pitäisi vaan enemmän käyttää hyödyksi, kun nuo kankaatkin on niin kalliita..

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti tunika siitä tuli! Hieno juttu, kun vanhoista vaatteista keksii jotain uutta kivaa!

  VastaaPoista
 4. Kiva tuunaus. Itse en osaa niin katsoa sillä silmällä vanhoja vaatteita. Olis kyllä hyvä taito. Saa tosi hauskoja vaatteita.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista, niitä on aina kiva lukea! Pari viimeisintä kirppiskierrosta olenkin etsinyt vain uudelleenmuokattavia vaatteita:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!