Siirry pääsisältöön

Kangastilaus ja talvimyssy


Nämät kankaat on tilattu Ikasyriltä , tai oikeammin kaksi näistä. Ruskean pilvi- sekä punaisen asuntovaunutrikoon tilasin ja tuon lilan aaltotrikoon sain hyvityksenä viivästyneestä toimituksesta. Tilaukseni oli hukkunut jonnekin, mutta onneksi se löytyi ja sain kankaani. Palveluun olen erittäin tyytyväinen kuitenkin ja tuo hyvityskangas osui ihan nappiin! Kiitos siitä Marikalle!
Mitä näistä ommellaan, sitä en vielä tiedä. Minulla on paha tapa jemmata "parempia" kankaita, joskus pitkänkin aikaa:( Niinkuin muka kauniit kankaat tästä maailmasta loppuisi... Luulen kuitenkin että näistä tehdään pari mekkoa ja paitaa.


Tämän myssyn kappaleet on olleet leikattuna jo jonkin aikaa ja vihdoinkin sain eilen illalla koneen esille. Nopeastihan tämä lopulta valmistui ja kooltaan siitä tuli juuri sopiva Annille. Kangas on niitä "jemmakankaita" jonkin vuoden takaa, enkä kyllä muista millään että mistä sen olen ostanut. Myssyn vuoritin vaaleanpunaisella puuvillavelourilla. Kaava on Ottobren lehdestä 4/2003.


Ilmeestä päätellen omistaja on tyytyväinen uuteen myssyynsä! Jopa isoveli(13v.) tykästyi myssyyn niin, että jätti samanlaisesta tilauksen. Täytyisi nyt löytää tuota kangasta jostain toisen värisenä. Vinkatkaa, jos olette sellaiseen törmänneet jossain:)

Kommentit

 1. Ihana myssy! Täytyy tutustua tuohon lehteen, jos tekisi tuollaisen pipon esikoiselle. Meillä kun on ollut solmittavia pipoja ja eihän hän niitä eskarissa osaa solmia...
  Missä teidän turnaus on? Siis missä jäähallissa? Voin sitten katsoa sulle sopivaa triteks reittiä =).

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Otan selvää tuosta jäähallin sijainnista ja vaikka ilmottelen sulle sitten kun tiedän. Hieno juttu jos viitsit katsoa mulle reitin sinne :)

  VastaaPoista
 3. No niin!! Kiitos että muokasit. Tilasin itse nyt taas suununtainauutiskirjen jälkeen ikasyrilta... Lilat tähdet mm. tulossa joskus. Pitää olla vain kärsiväillinen, mutta se o välttämättä mun vahvuus :-) Entäs sinä??

  VastaaPoista
 4. Jana: Kovasti houkuttelisi ennakkotilaamaan ainakin pilvivelouria ja lisää aaltoja, mutta on pakko saada jotain entisistä aikaiseksi ensin :) Voisi sitten paremmalla omallatunnolla taasen tilatakin! Mitä tuohon kärsivällisyyteen tulee,niin se ei todellakaan ole vahvoja puoliani...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!