Siirry pääsisältöön

Uutta ja vanhaa


Tässäpä kuvia viimeisimmistä hankinnoistani. Hairahduin siis Löytö-Palassa käydessäni tällaisiin kuviotrikoisiin. Oli juuri edellispäivänä tullut täydennöstä palakoriin ja pääsin hyvin sieltä poimimaan herkkuja itselleni. Varsinaisesti menin ostamaan tuota keskellä olevaa yksiväristä lilaa trikoota kaveriksi JNYDesignin aaltotrikoolle, mutten voinut vastustaa tuota ompputrikoota. Siitä tulisi vaikka mitä kivaa, paitsi että ostin sen kaikki, eikä sitä ollut kuin metrin palanen =( Mustasta trikoosta tulee Annille ainakin yhdet leggarit.


Näitäkään en sitten voinut vastustaa. Vasemmanpuoleinen Annin nimikirjaimella varustettu lähti mukaan juuri sen takia. Aika näyttää mitä siitä tehdään. Viereinen kangas taasen oli niin kivan väristä, että pääsi myös ostoskassiin. Limeä trikoota löytyy tuolta kangaskaapista jo ennestään ja sitä olisi kiva yhdistää tuohon kankaaseen. Jotain kesäistä niistä arvatenkin syntyy.


Tässäpä lopuksi viimeksi valmistuneita ompeluksia. Meidän neiti on hame-tyttösiä ja niistä olikin jo huutava pula. Niinpä surauttelin muutamat hamoset paikkaamaan vajetta. Punainen on finecordia ja malli on Ottobren Söpö. Kaksi seuraavaa on tehty samalla kaavalla, Ottobresta sekin. Tosin tuon olisi voinut kaavattakin tehdä, mutta oli nyt kaava valmiiksi leikattunakin, niin käytin sitä. Pinkki on velouria naapuripitäjän kangaskaupasta ja kuviollinen on entinen Onlyn hamonen. Leikkasin siitä saumat auki ja resorin pois, pienensin sopivaksi ja ompelin uuden resorin. Valmiin helmankin hyödynsin vanhasta hameesta, joten tarvi vain ommella sivut ja uusi resori. Onlyn merkin ajattelin ensin ommella uudestaan etupuolelle, mutta vanhaa resoria leikatessani leikkelin senkin palasiksi:( Muisti on hirmu hyvä, pikkasen vaan lyhyenlainen...


Tässä tuo Onlyn hame ennen tuunausta. Ihastuin tuohon kuvioon, joka mielestäni sopii hyvin lapsen vaatteeseen. Hamosesta maksoin 50 senttiä paikalliselle kirppikselle. Tällaisista tuunaus-jutuista huomaan innostuvani aina vaan enemmän. Kirppiksillä kierrellessä onkin jatkuvasti tutka päällä.

Kommentit

  1. Tuo omppu on herkku!! Ennen en pitänyt lilasta, mut nykyään pikkuhiljaa joo. Ja olisin itsekin ostanut sen kaikki.

    VastaaPoista
  2. Vähän mietitytti itseäkin tuo ompun lila pohjaväri kun se on vielä aika tummakin. Täytyy yrittää piristää sitä jollakin tai sitten käyttää pienempänä pintana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!