Siirry pääsisältöön

Ompelemisen tuskia


Nyt tulee tällainen pikapostaus, kun Nukkumatti jo vilkuttelee silmäkulmassa siihen malliin, että pää täytyy tyynyyn pian painaa. Lomat on nyt lomailtu, sekä saumuri että minä. Ompelemisen tuskat alkoi olla jo melkoiset ja saumurin kotiuduttua oli pakko surautella jotain valmiiksi. Joten tällainen mekkonen sitten syntyi. Kaava on itse kasattu useammasta eri kaavasta ja siitä tuli kutakuinkin sellainen kuin pitikin.
Alunperin ajatuksena oli käyttää limeä trikoota tehosteena, mutta jotenkin valinta loppupeleissä osuikin keltaiseen. Ja hyvä niin! Keltainen tekee mekosta ihanan raikkaan ja kesäisen oloisen. Hupun vuorin olisi ehkä voinut jättää poiskin. Se on nimittäin aika painava vuoritettuna.
Kaikenkaikkiaan olen ihan tyytyväinen lopputulokseen ja pahin tuskakin helpotti hetkeksi =)
Mekon trikoot on ostettu Löytö-Palasta ja kuviollinen on luultavasti Nanson malleja.

Vielä sen verran, että edellisen postauksen kirja tuli tänään postissa! Tilasin sen uudelleen viikko sitten kun eka julkaisu ehdittiin myydä loppuun, tai jotain. Jokatapauksessa tänään se sitten tuli ja oli kyllä ihan mielenkiintoinen. Kovin perusteellisesti en vielä ehtinyt siihen syventyä, mutta eiköhän se tule lueskeltua kannesta kanteen vielä monet kerrat!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!