Siirry pääsisältöön

Yöksi vaiko päiväksi?


Tähän settiin käytin loput sateenkaari kankaasta. Tai jäi sitä ehkä pipon verran... tai sitten unimyssyn... riippuen siitä käytetäänkö tätä settiä nukkuessa vai leikkiessä. Jotenkin itselle tulee tuosta kuviollisesta mieleen yö, vaikka aurinkohan siinä paistaa. Kummallista...

Housut tein joidenkin shortsien kaavalla, vanhemmasta Ottobresta napattu. Alkuperäisessä oli muistaakseni frilla lahkeen suussa ja ihan suora lahje. Näistä halusin tehdä tällaiset resorimalliset. Pikaisessa sovituksessa näyttivät hyvältä päällä. Laitan live kuvan kunhan ehdin. Paita taasen on tehty raglanhihaisen mekon kaavalla, pituutta ja hihaa lyhentämällä. Pääntiellä ja hihansuissa ihan normaalit resorit. En jaksanut pääntielle tehdä kaitaleella kanttausta, laiskotti ja piti saada nopeasti valmista. Helmassa on kaksoistikkaus. Vielä on pari trikoopaitaa vaiheessa ja yhdet housut aloittamatta. Sitten pääseekin leikkaamaan uusia:)

Nyt täytyy kuitenkin lähteä laittamaan koululaiset kouluun, viedä neiti päiväkotiin ja itselläkin olisi työpäivä edessä.

Mukavaa viikonlopun alkua Kaikille!

Kommentit

  1. Mullakin tulee tuosta mieleen yö ja minulla on tuota kaapissa jonkin verran...en tiedä mitä siitä tekisi. Yöpukujakin kun on jo tehtynä ihan tarpeeksi. Kesäksi minäkin ajattelin jotain shortseja keksiä siitä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!