Siirry pääsisältöön

Perussettiä ja jotain kesäisempääkin

Nyt oli pakko paikata perusvaatteiden vajetta tytön vaatekaapissa. Syntyi pilvipaitaa ja perusleggarit. Vähän mietitytti resorin väri tuohon paitaan ja lopulta päädyin tähän limeen. Ei niin tyttömäinen välttämättä, mutta hyvin tuntui kelpaavan kumminkin. Meillä alkaa se pinkki-vaihe mennä hiljalleen ohitse ja muut värit tulla tilalle.


Kangaskaapin kätköistä löytyi puseroon sopiva leggarikangas. Kangaskaupan täti sanoi tämän olevan urheiluvaatteissa käytettävää, erittäin joustavaa trikoota. Jotain keinokuitua se on ja aika näyttää kuinka se käyttäytyy. Leggareiden kaava on kirjasta Sewing clothes kids love, jonka tilasin aiemmin tänä vuonna. Kuvassa näyttää ihan hurjan kapealta verrattuna tuohon puseroon ja seuraaviin täytyykin vähän lisätä lahkeen leveyttä. Testasin kaavaa nyt ensimmäistä kertaa.


Nämät caprit on tehty tuolla samaisella leggareiden kaavalla ja istui meidän tytölle todella hyvin.
Kangas on hankittu jo vuosia sitten ja on vaan odottanut, että siitä ommeltaisiin jotain kivaa :)


Lahkeensuuhun ompelin vielä koristenauhaa. Ylempi Iinulta tilattu kukkanauha ja sen alla vanhan roosan värinen satiininauha paikallisesta kangaskaupasta. Sivusauman kohdalle suunnittelin nappia tai jotain rusettia, mutta jätin sitten loppupeleissä kuitenkin pois. Tehdään vaikka toiset juhlacaprit jos siltä tuntuu ja lisätään niihin sitten rusettia ym. härpäkettä.

Kommentit

 1. Limet resorit sopii hyvin! Hienoja kaikki.

  VastaaPoista
 2. Onpas ihana pilvipaita ja kivoja leggareita! Tuohon pilvikuosiin en varmaan kyllästy ikinä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, niitä on aina yhtä mukava lukea! Nyt onkin ollut hiljaista täällä blogissa kun aika on mennyt pihahommissa. Jotain ompeluksia on kuitenkin valmistumassa.

  Karinottilia: tack så mycket, det tycker jag också =)

  VastaaPoista
 4. Ihana väriyhdistelmä pilvipaidassa ja leggareissa! Onko tuo hyvä kirja? Olen etsinyt peruskaavakirjaa, josta sais ideoita sekä peruskaavoja, joita vois muuttaa. Mutta ei vielä löytynyt sitä täydellistä.

  VastaaPoista
 5. NorppaStiina: Leggarit on eka kokeilu kirjan kaavoista. Sieltä löytyy mekkoa, hametta, puseroa ja jokaisesta muunnoksia useampia. Ihan hyvältä vaikuttaa, muttei kuitenkaan ole ehkä ihan peruskaavakirja.

  VastaaPoista
 6. Saanko muuten liittää blogisi seuraamieni blogien listalle?

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihana yhdistelmä tuo pilvikangas ja lime resori! Sopii mielestäni niin ihanasti!
  Ja upeat caprit!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!