Siirry pääsisältöön

Synttärihumua


Meillä vietettiin kesäkuun lopulla kuopuksen 6-vuotissynttäreitä ja vihdoinkin sain kuvat ladattua tänne koneelle. Tämä mekko valmistui niistä tarvikkeista joita arvuuttelin eräässä aiemmassa postauksessani. Kangas on löytö Kärkkäiseltä. Se on puuvillaa ja alunperin tarkoitettu verhokankaaksi tai vastaavaksi. Minä näin sen heti mekkona ja mallinkin silmissäni. Kaava on Ottobren 3/2010 Chopin -mekko. Jätin vain etukappaleen laskokset pois. Hieman on vielä reilu vaikka onkin kokoa 116 cm.


Mekon helma kellottuu kauniisti ja se taisikin olla synttärisankarittaren mielestä parasta. Mekon kuosi ja väri ei saanut hänen mielestään ihan huippupisteitä :( Täytyy tunnustaa, että omien mieltymysten mukaan mekon tekaisinkin, hyi minua! Tykkään vihreästä ja jos kehtaisin, olisin tehnyt itsellenikin tästä kankaasta mekkosen...
Vyötärölle laitoin somisteeksi satiininauhan, joka on ommeltu käsin sivusaumoihin sekä muutamalla pistolla etukappaleeseen kiinni. Jäi niin rumasti lörpöttämään tuossa edessä, että oli pakko kiinnittää se.


Synttäripäivänä vietettiin myös Annin kioskin avajaisia. Leikkimökkiä on tyttö aika ajoin kaipaillut ja nyt sitten yhdessä tuumin taivuteltiin iskää rakennushommiin. Niinpä mies teki iltana parina piirrustukset ja ryhtyi tuumasta toimeen. Kioskin valmistuttua pääsi äiti maalaushommiin. Se olikin mukavaa puuhaa. Värit noudattaa pihan muiden rakennusten kanssa samaa skaalaa.
Tuossa kioskin paikalla oli ennen hiekkalaatikko joka sai väistyä tämän rakennuksen tieltä. Tyttö oli sitä mieltä että hiekkaleikit on nyt leikitty. Kioskin taakse jätettiin kuitenkin pieni suikale hiekkaa joka saa vielä kehykset ympärilleen. Onpahan kuitenkin paikka missä leipoa hiekkakakkuja!Tässä onkin sitten kauppaleikki jo täydessä vauhdissa ja asiakkaita pitkä jono! Nopeasti saivat tytöt kioskin myyntikuntoon kun porukalla kantoivat viikkoja säästetyt tyhjät purkit ja paketit kioskille. Yksi toimi myyjänä, toinen apulaisena, kolmas kirjoitti kassakuitteja ja neljäs laittoi ostokset kassiin. Loput olivat asiakkaita. Kyllä oli kiva katsella miten yhteispelillä homma sujui.

Tässä vielä kuva mökistä sisältä. Lattialla olevan räsymaton toi lasten mummu. Sillä onkin tunnearvoa, kun on isomummun, minun mummuni kutoma.

Kommentit

  1. Kaunis mekkokangas ja aivan ihanan näköinen kioski!

    VastaaPoista
  2. Voi että kun on ihastuttava mekko! Ihana kangas :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!