Siirry pääsisältöön

Pipoja, pipoja

Tällaista olen saanut viimeaikoina valmiiksi. Syksyisin minut valtaa aina innostus kutomiseen, pienimuotoiseen sellaisen. Aiemmin tuli neulottua isompiakin asioita, kuten monimutkaisia kirjoneuleita, joihin ei enään kärsivällisyys eikä aikakaan riitä. En tiedä miksi... Tässä palmikko-nyppypipossa meinasi tulla jo raja vastaan, mutta sain kuin sainkin sen loppuun nyherrettyä! Malli on Novitan talvi 2008 lehdestä ja lankana harmaa  7 veljestä. Pipo on ihan jees, ainoa miinus villalangan kutisemisesta.   

 Edellisen jälkeen pitikin tehdä sitten tällaiset vähemmän vaativat neliöpipot. Mulle ja tyttärelle samanlaiset. Näyttää kuvassa tylsiltä, mutta ovat ihan kivat päässä. Jotain koristusta huutavat tuohon otsalle, jahka siihen keksin. Malli omasta päästä (mittasin päänympäryksen ja laskin tarvittavat silmukat) ja lankana ihanan pehmeä Novitan Sirkus. Täysin tekokuitua, mutta ah niin kutittamatonta!Tämä pipo on muunnos tuosta edellisestä. Alareunassa pätkä 2o 2n joustinta. Muuten samalla systeemillä tehty. Tämä lanka on viime talvista Novita Karusellia. Ilmeisesti kausilanka, kuten tämänvuotinen Sirkuskin. Tässä on kauniit värit ja ostinkin tätä reilummin, joten neulottavaa vielä riittää.

Nyt olen pyöritellyt käsissäni kesälankoja, joita olen aikain saatossa ostellut sieltä täältä. Jos tyttärelle nyt alottaisi vaikka neuletta, se saattaisi jopa ensi kesäksi valmistua! Vielä kun löytäisi hyvän mallin. Mulla tahtoo olla tapana aina soveltaa jollain lailla, harvoin teen kokonaan ihan ohjeen mukaan. Mutta saapahan ainakin omannäköistä jälkeä :) 


 

Kommentit

  1. Upea tuo ylimmäinen pipo! Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anna! Tykkään itsekin, mutta pienissä erissä pidettynä =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!