Siirry pääsisältöön

Pillifarkkujen uusi elämä osa 1

Minulla on viime kaappien siivouskerralta armoton kasa vaatetta odottamassa jatkokäyttöä. Osan heitin jo suosiolla roskiin, mutta kaikkia en raaskinut. Aika ajoin käyn niitä pyörittelemässä ja odotan sitä suurta inspiraatiota. Sellainen iski eilen lauantaina.

Olin jemmannut tytön polvista puhjenneita farkkuja ajatuksena tehdä niistä vaikkapa farkkuhameita kesäksi. Jäin sitten muistelemaan niitä useita pitämättömiä hamosia ja tulin siihen tulokseen että niitä ei kaappiin lisää tehdä. Siispä reiän yläpuolelta farkut poikki ja vähän somistetta lahkeensuuhun ja ta daa, uusi ilme! No, sattuipa sitten niin somasti, että tyttö olikin kasvaa hujauttanut tässä housujen hilloamisen aikana, eivätkä ne enää mahtuneetkaan. Nämä löytyy nyt tuolta huutiksen puolelta. Linkki sivussa. 


 

Lahkeensuussa on kaitale ruutukangasta, vaaleanpunaista nauhaa ja somisteena vielä puinen nappi. Ruutukangas on jämä keittiön verhokappakankaasta ja muut tarvikkeet omista kätköistä.
 

Näihin toisiin capreihin täytyi viritellä toisenlaiset somisteet. Aikani kaappia pengottuani, käsiin osui pitsinauhaa, josta aikoinaan tein omiin häihini itselleni sukkanauhan. Näissä pöksyissä siis romanttinen fiilis, jotain vanhaa...
  

Takataskuun tuli samaisesta pitsinauhasta somiste yläreunaan. Ensin mietin tuota kiinnitystä ompelemalla, mutta sitten hoksasin kiinnittää sen kaksipuoleisella liimaharsolla. Piti kuitenkin testata ensin tilkkuun, että toimiiko. Hyvin toimi ja lopputulos haluttu. 
 

Muutakin on valmistunut, mutta niistä vähän myöhemmin. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja tervetuloa uusille lukijoille! 
 

Kommentit

  1. Pysyyköhän nuo pitsit pelkällä liimaharsolla, vai ompelitko siitä päältä vielä lisäksi?

    Ihania tuunauksia joka tapauksessa!! <3 Mullakin olis tuolla yhdet polvista risat tyttären söpöt valkoiset farkut, laitetaas idea muhimaan. =)

    VastaaPoista
  2. Ompelin toki siitä pitsin päältä. Ei muuten taitaisi pesuja kestää...=)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!