Siirry pääsisältöön

Pakkaspäivän juttuja

Pakkasmittari näytti eilen illalla -29 astetta. Kuumemittari taas oli plussalla 39 astetta, tytön kainalosta mitattuna. Meillä sairastellaan. Aamulla tytön lukemat oli vähän inhimillisemmät, pakkasmittari taasen oli hurjissa lukemissa, -31 astetta celciusta. Hrrrrr! Ja tällaista on luvattu koko viikoksi, voihan nenä! 
Onneksi sisällä on aina jotain hommaa. Pyykkikone saa laulaa taas päivän, sähkönkulutuksesta viis! Mutta jottei menisi ihan kotitöille koko päivä, piti alkaa tännekin jotain päivittämään.Tiedossa sekalainen postaus housua ja paitaa. 

Keväinen väripläjäys! Oma kaava.

Ottobren Pale Blue Sky -kaavalla.

Perusvelourit Saimi -kaavalla.

Lisää Saimia.

Lahkeeseen lennähti lepakko!

Pikkupotilaan poseeraus.

Eka paita on sellainen väri-ilottelu että heikompaa hirvittää! Tyttö kuitenkin tykästyi, joten äidinkin on vain sopeuduttava...Toivomme pikaista kasvupyrähdystä!
Raitapaidasta tykkään tosi paljon. Kerrankin Ottobrelta sellainen kaava joka sopii hyvin meidän kapoiselle neidille. Hihoissa kivat poimutukset ja raitojen kohdistuskin sujui suuremmitta ongelmitta. 
Sitten seuraa parit Saimit. Tämäkin kaava on todettu hyväksi meille ja sillä onkin valmistunut näiden lisäksi kahdet muutkin velourhousut. Vaaleanpunaisiin jaksoin tehdä aplikoinninkin. =)
Viimeisessä kuvassa neidin oma valinta päivän vaatteiksi. Piristystä kaipaakin tähän sairastamisen keskelle ja näistä ainakin väriä löytyy.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!