Siirry pääsisältöön

Täällä taas!

Lomat on sitten lomailtu ja syksyinen aherrus alkanut. Nuorimmainen aloitti ekaluokan ja kouluun oli saatava vähän uutta vaatetta. Ensimmäisenä syntyi Ottobre 4/2011 Carrot Muffin hieman muunneltuna. Oikein näpsäkkä malli ja muuntuu moneksi. Tällä varmasti tehdään vielä useampikin tunika!

Liikuntatunneille tarvittiin myös jotain sopivaa housupuolta, joten muistin kaapissa olevan joskus alesta edullisesti ostetut colleget. Olivat sellaisenaan vielä liian pitkät tytölle, siispä lahkeista palat pois ja pitkää resoria tilalle.Tsadam! Tässäpä lopputulos:


Paidoistakin oli hieman pula. Tämä paita syntyi ihan vahingossa. Tästä oli tulossa tylsä perustrikoo kunnes muistin kivan puhvihihapaidan kaavan Ottobresta viime keväältä. Paita sai hihoihin kivan muodon, mutta miehusta tuntui vielä kaipaavan jotain. Kaappeja kaivellessani käteen osui kiva strassisilityskuva. Miehusta oli nopeasti valmis ja paidasta tulikin lopulta oikein onnistunut!


Kommentit

 1. Toi tunikan kaava näyttää kyllä kivalta. Ja kangaskin on herkullinen :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja! Mistä olet hankkinut strassikuvan?

  VastaaPoista
 3. Nina, kaava on kyllä hyvä. Suosittelen kokeilemaan!
  Riikka, strassikuvan ostin Kärkkäiseltä. En tiedä onko niitä vielä valikoimissa kun ei ole tullut katsottua siellä käydessä. Muualla en näihin ole törmännyt.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!