Siirry pääsisältöön

Pipoja ja herkkulanka

Syysloma on kohta lopussa ja tällä kertaa olen ihan lomaillut. Tarkoittaa sitä, että mitään projekteja, ainakaan suurempia, en ole tälle lomalle haalinut. Olisin toki voinut helposti vielä jatkaakin lomailua, mutta toisaalta on kiva palata töihinkin. 
Ihan kokonaan en sentään laiskotellut, vaan sain ommeltuakin jotain. Pari juttua on vielä keskeneräistä, niistä lisää myöhemmin. 
Kummitytölle ja hänen Isosiskolleen tekaisin tuliaisiksi pipot velourista aplikaatioiden kera. Korvallisilla kangasta on kaksinkerroin, mutta en vuorittanut näitä. Käyvät sitten vielä ensi keväänä, jos nyt ilmat viilenevät kunnolla.


Näin syksyisin minulle iskee aina innostus neuloa jotain, eikä tämä syksy ole ollut poikkeus. Nyt törmäsin aivan upeaan lankaan ja malliin eräässä Suuri Käsityö -lehdessä. Tässä teille vain pieni maistiainen langasta. Valmiin työn näette myöhemmin ;) Lankana Sirdar Indie, 51% villaa ja 49% akryylia ja värimalli tuossa oikealla. Ihanan pehmeä lanka ja joutuisa kutoa. Sopii hyvin tällaiselle "hätähousulle"!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!