Siirry pääsisältöön

Hyvää Uutta Vuotta 2012!

Nyt polkaistaan sitten tämä vuosi käyntiin. Viikonloppuna sain parikin aiemmin aloitettua ompelusta valmiiksi asti. Tämän hupparin tein Ottobre 4/2011 lehden Bubo-bubo -hupparin kaavalla, kylläkin muokkaillen. Hupun kaavan piirsin kokonaan uusiksi ja etu- sekä takakappaleille nuo leikkaussaumat. Hihoihin lisäsin vielä kyynärpaikat. Resorit ja hupun turkoosi trikoo sekä hupparin pinkki college omasta kangaskaapista. Vetoketju uusi ja Hilcon kuviollinen college viime syksynä hankittu. Hupparin koko 128 cm.Tämä Dreamland -tunika on odottanut valmistumistaan jo tovin. Malli houkutteli heti kokeilemaan kun sen lehdessä näin. Tähän käytetty loput tuosta Hilcon kuviollisesta trikoosta, josta tehty aiemmin t- paita ja mekkonen. Hihat ohutta collegeneulosta, jota kaapissa on vielä hyväsesti tuhottavaksi. Hihansuut ja pääntie kantattu punavalkoraidallisella resorineuloksella. Tuohon pääntien halkioon en ole ihan tyytyväinen, mutta muutoin malli on todella kivannäköinen.


Kommentit

  1. Voi kiitos! Ideoita on kovastikin, aika toteuttamiseen vaan tahtoo olla niin rajallinen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!