Siirry pääsisältöön

My Sophia look-a-like

Tässä blogeja surffatessani osuin tänne ja ihastuin tähän laukkuun totaalisesti. Pari päivää sen kummiteltua ajatuksissani päädyin tekemään siihen kaavat. Valmiitkin olisi voinut tilata, mutten malttanut odottaa. Olen hieman kärsimätön luonne, nääs! 
Kaavat piirrettyäni pengoin kangasvarastoni. Tämä Laura Ashleyn kangas on vuosien takaa. Tein siitä verhot joskun kultaisella 90-luvulla, apua! Sitä jäi kuitenkin metrin pala jota olen huolella säilönyt ja säästänyt. Nyt se päätyi siis laukuksi. Tällainen romanttinen tyyli ei ole ollenkaan minua, mutta pakko oli päästä testaamaan kaava. Lupasinkin valmiin laukun tyttärelle. 


Silitin joka kappaleelle ensin tukikankaan. Se ei kuitenkaan antanut tarpeeksi tukea, joten silitin vielä sellaisesta askarteluhuovasta toisen kerroksen. Nyt tukea tuli tarpeeksi. Vaaleanpunainen tere on valmista nauhaa. Sankojen sisällä on  1,5 cm leveää nauhaa antamassa ryhtiä. Nauhan virallista nimeä en tiedä, mutta sitä näkee käytettävän mm. repuissa.


Vuorissa väri tietysti sävy sävyyn ja hempeän pastellista! Toisella sivulla kolme samankokoista lokeroa. Vastakkaiselle  sivulle olisi voinut tehdä vetoketjutaskun, mutta ehkä sitten seuraavaan laukkuun. Tähän olisin halunnut lisätä vielä jotain yksityiskohtia lisää, mutta käytössä olevat materiaalit vähän rajoittivat. Terenauhaa esim. olisin laittanut näihin päätyjen saumoihin sekä pohjaa kiertämään. 
Mutta ihan tyytyväinen olen näin eka versioksi :) Muokataan sitten niitä seuraavia. 

Kommentit

  1. Tosi näpsäkkä laukku ja niin hempeän värinen, juuri sopiva kevääseen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!