Siirry pääsisältöön

Carlotta

Aika sateinen on ollut tämä ensimmäinen lomaviikko. Niinpä eilinen meni ommellessa. Siivoilin hieman työhuoneen kaappeja ja lajittelin samalla kaavoja. Sieltäpä putkahti tässä talvella hankkimani Mamu Designin kaava Carlotta, jota varioimalla onnistuu toppi, tunika tai mekko.
Homman vaativin osuus oli löytää kaapista sopivat kankaat testimekkoon. Tiedättehän sellaiset, ettei kauheasti harmittaisi jos jokin menisi pieleen, mutta onnistuessaan olisi pitokelpoinen =)Löytyihän ne lopulta ja siinä ohessa useampi vaihtoehto lisää, mikäli kaava olisi hyvä.


Leikkaussaumoihin olisin halunnut upottaa vaikka kapean pitsin tms. mutta sellaista ei tähän hätään löytynyt omista tarvikkeista. Tein sitten kangasruusukkeen, ettei olisi niin pelkistetty.
Kaava oli muutoin hyvä, mutta helmaosaa jouduin kaventamaan aika reilusti. Mekon koko on 128/134 cm ja hyvin istui meidän 8-vuotiaalle.
Kaava-arkilla oli kaavat myös nukelle ja niinpä beibbarikin sai kauan kaivattuja uusia vaatteita. Nuken mekko poiki samantien lisätilauksen: takki ja housut pitäisi ainakin saada. "Ja äiti, sä et taida osata tehdä kenkiä?" (toiveikas kysymys).

Tervetuloa helteet! Täällä jo kovasti odotellaan!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!