Siirry pääsisältöön

Pöllöhuppari ja kahdet Saimit

Onpa vierähtänyt hieman aikaa edellisestä postauksesta. Syksy on ollut aika kiireistä, eikä ompelemaan ole ehtinyt niin usein kuin olisi halunnut. Tytölle piti kuitenkin saada lisää housuja, joten aika niiden tekemiseen piti mahduttaa kalenteriin. 
Muutama viikko sitten paikallinen kangaskauppa tempaisi kunnon tarjouksen ja myi kaikki pakkakankaat -50% alella. Hamstrasin ihania veloureja, pöllöjoustofroteeta ja skottiruutukangasta turkoosilla ja pinkillä pohjalla. Työn alle ensimmäisenä pääsivät suklaanruskea ja viininpunainen velour. Niistä surauttelin Saimi luottokaavalla housut. Pöllöjoustofroteesta puolestaan tuli huppari Ottobren 4/2012 lehdestä. Hupparin resorien ja hupun kantin väri määräytyi omista varastoista löytyneen vetoketjun mukaan. Huppu on vuoritettu trikoolla. Pahoittelen kuvien laatua, valo kun ei tähän vuodenaikaan tahdo millään riittää :(
Housut on suklaanruskeat ja vyötäröllä on n. 8cm leveä resori. Lahkeensuut tein käännettävällä resorilla jotta menevät sitten hieman pitempään. Toiset housut saivat vyötärölle käännettävän resorin ja lahkeissa samoin. Ja kuvan väri ei todellakaan vastaa todellisuutta! Ovat syvän viininpunaiset, en vain jaksanut lähteä muokkaamaan väriä oikeaksi.
Näillä ompeluksilla sai vähäksi aikaa helpotusta, varsinkin tuohon housupulaan. 
 Muitakin kangasostoksia olen viimeaikoina tehnyt, mutta niistä lisää myöhemmin jahka valmistuvat vaatteiksi asti. 

Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!