Siirry pääsisältöön

Muutama hyvä selitys

...sille miksei täällä ole tapahtunut mitään. Oikeastaan on tapahtunut paljonkin ja siitä syystä juuri blogissa on ollut hiljaista. Juuri ennen joulua meillä sattui pieni tulipalo yläkerrassa ja hetkeksi elämä hidastui. Piti selvitellä vahinkoja vakuutusyhtiölle ja tilata palosiivousta ja ilmastointien nuohousta. Joulufiilistä ei oikein tullut missään vaiheessa. Nyt kun vahingot on pääosin selvitelty, ollaan aloiteltu remonttia. Pintoja meni uusiksi, samoin kalusteita. Ja kuten remonteilla tahtoo olla tapana, on tämäkin hieman laajentunut. Työhuone alakerrassa sisustetaan uudelleen ja sen seurauksena minulla ei tällä hetkellä ole ompelupöytää. Toisaalta ei haittaa, kun inspiskin on jossain remontin jaloissa!

Ehdin kuitenkin ommella joulukuun alussa tytölle mekon koulun itsenäisyyspäivän juhlaan. Käytiin yhdessä kangaskaupassa ja tyttö sai itse valita kankaan ja värin. Tällainen siitä sitten syntyi:Kangas on Löytö-Palasta. Värin valinta oli hieman yllätys itselleni, koska tämänväristä vaatetta tytöllä enää vähemmän on. Malliin se sopi kuitenkin täydellisesti. Kaava on OB:n Peilisali -mekko 6/2012 lehdestä. Vähän mietitytti, että laskeutuuko tarpeeksi, mutta hyvä siitä tuli. 

 Pääntielle tein tuollaisesta koristenauhasta pienen "ruusukkeen", kun se tuntui jotain vaativan.
 

Vaikkei ompelu ole sujunutkaan niin ei se ole millään tavalla estänyt hankkimasta uutta materiaalia. Olen kyllä pyrkinyt kiertämään kangaskaupat kauempaa, mutta joskus on ollut pakko piipahtaa jollekin pikkuasialle. Aina on mukaan tarttunut muutakin kuin se ostoslistalle kirjoitettu...

Nanson kilopaloja Löytö-Palasta. Näistä tulee jotain kivaa itselle!


Herkullista pöllötrikoota sekä veikeä sammakko babycord molemmat Löytö-Palasta. Myyjä höynäytti tuon pöllötrikoon ostamaan, sanoi sen olevan viimeinen pala ikinä!Perhostrikoo on Eurokankaasta ja laadultaan ei ihan ykköskamaa. Kuosi oli nätti ja siksi se ostoskoriin alunperin päätyikin. Tähtitrikoot on Kärkkäiseltä ja oon ihan rakastunut näihin! Kuviotrikoot onkin ihan uusi juttu Kärkkäisen valikoimassa. Se on hyvä, koska tällä kylällä niitä ei tahdo kangaskaupoista saada.
 

Matskua siis on odottamassa. Pitäisikin olla niin viisas, että piirtelisi kaavat ja leikkaisi kankaat valmiiksi. Sitten vain surauttelisi kasaan kun inspis iskee! 

Kommentit

 1. Huh, onneksi teille ei itselle käynyt ilmeisesti mitään!

  Tuo pöllökangas on kyllä tosi hauskan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ainekset oli kyllä isompaankin vahinkoon.
   Pöllökangas näyttäisi kuuluvan niihin kankaisiin, joita pitää hetki marinoida,ennenkuin raaskii sitä silputa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!