Siirry pääsisältöön

Neulomisia

Varsin monessa blogissa on viimeaikoina vilahdellut pikkuvaatetta prinsessoille. Meilläkin on noihin suloisiin nukkeihin hurahdettu täysillä. Jouluna saatua Belleä on nyt pitänyt vaatettaa jo kolmen sukupolven voimin!


Ensimmäisenä valmistuivat farkkuleggarit ja trikoopaita. Housuihin käytin tytön vanhat, polvesta puhki menneet farkut ja paita on tilkuista. Jalassa on äitini kutomat villasukat. 
 

Tässä on takin virkaa toimittava fleecetakki, Annin itsensä tekemä kassi huopakankaasta ja äitini kutoma tupsupipo. 
 

Eilen illalla television katselun ohessa syntyi ensin raitapipo ja siihen mätsäävä poncho. 

Omasta lankakorista löytyy paljon ns. vauvalankoja pastellisävyissä. Niitä olen aikonut hyödyntään näihin nukenvaatteisiin, kun ei niistä oikein muuhun riitä. Seuraavana puikoille pääsee tytön toivomusten mukaan neulepanta. Värikin taidettiin juuri käydä tuolta korista etsimässä :)

Kaavat vaatteisiin on Iiven ihmetykset- blogista  hieman muokaten. Neulomusten ohjeet on täysin omasta päästä. Tuolla Iiven blogissa on muuten todella upeita juttuja näille nukeille , kannattaa käydä koukuttumassa!

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!