Siirry pääsisältöön

Farbenmixin Fanö-kaava kokeilussa

Pääsiäisen aikaan minulla oli ruhtinaalliset neljä vapaapäivää. Osa ajasta kului ommellessa ja jotain sain aikaankin. 




Annille t-paita Farbenmixin Fanö-kaavalla, Löytö-Palan trikoosta. Vaaleansininen kanttaus valmista 3,5cm:n levyistä resorikanttia, ostettu joskus vuosiavuosia sitten Kangashalli Sutiselta Alahärmästä.

Paita tehty koossa 134 /140cm ja tuntui aivan sopivalta. Helmaan lisäsin pituutta hieman enemmän, ettei heti jäisi lyhyeksi. Muuten kaava vaikutti hyvältä ja uskon että tällä tulee tehtyä enemmänkin paitoja. 
 

 Trikoojämäpaloista kokeilin ekaa kertaa tehdä pikkareita. Yllätyin kuinka nopeasti nämät valmistui. Vielä nämä eivät ole olleet käytössä, mutta päälle on testattu. Tuntui tyttö ne kelpuuttavan. Näihin onkin hyvä tuhota loppupalat.
 

Kärkkäisen Sikapäivien aikaan löytyi myymälästä minulle uusi lankatuttavuus: Dora Sim. Lanka on 93% akryyliä ja 7% metallia. Värejä oli useampia, mutta päädyin tähän herkulliseen väriin. Kerässä on lankaa 100 grammaa ja tähän pipoon Annille kului aikalailla puolet. Malli on Adalmiina ja se löytyy täältä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 




Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. 



Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!