Siirry pääsisältöön

Pitkästä aikaa itselle

Ihan vain pikainen postaus näin kesäloman alkajaisiksi. Viikko alkoi ompelun merkeissä ja innostusta olisi enempäänkin. Viikonloppuna vietämme kuitenkin keskimmäisen rippijuhlia, joten vielä ei aika anna myöten enemmälle ompelulle. 


Yhden päivän kiertelin paikallisia vaatekauppoja etsien itselleni mekkoa juhliin. No eipä löytynyt. Varttia ennen sulkemisaikaa kipaisin Löytö-Palaan ja ostin mekko- ja bolerokankaan. 
Iltapäivä meni kaavalehtiä selaillessa, toki mukavasti auringonpaisteessa terassilla:) Ja löytyihän se kaavakin vanhasta Burdasta. Hieman muokkailin pääntietä mieleiseksi, mutta muutoin kaava sopi sellaisenaan. 
 


Samaisella ostosreissulla löytyi palakorista pätkä mustaa pitsiä ja se pääsi uuteen kotiin. Hintaa oli ruhtinaalliset 2,70e. Idea iski samantien ja pusero piti saksia heti. Hyväksi todettu pusero vain kankaan päälle ja nipsnaps. Puseron helma hulpiolta ja muutoin saumurilla sivut sekä käden- ja pääntiet. Vielä mietin laitanko pääntielle pätkän framilonia poimuttamaan sitä nätisti. 

Valmiskuvat näette näistä vasta juhlien jälkeen :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!