Siirry pääsisältöön

Aarrearkku

Muutama vuosi sitten sain äidiltäni vanhan kirstun. Tai no, arkuksi minä sitä kutsun. Äiti on sen aikoinaan ostanut itselleen ja muistan sen lapsuudenkodistani lankojen säilytyspaikkana. Sama tehtävä sillä on meidänkin kodissa. 

Keväällä jo aloitin vanhan maalin irroittamisen, mutta homma jäi jostain syystä kesken. Viikonloppuna sitten kannoin sen uudestaan tuohon terassille ja ryhdyin hommiin. 


Tässä lähtökohta. Värit eivät olleet huonot, ne vaan ei miellyttäneet enää. Ensimmäinen maalikerros lähti parhaiten kuumailmapuhaltimella ja lastalla. 


Sen alta paljastuikin sitten varsinainen työmaa. Tähän punaruskeaan maaliin ei tuolla puhaltimella ollut mitään sanomista. Maali oli ja pysyi. Haettiin kehiin järeämmät aseet ja kolmenlaista hiomakonetta siihen kokeilin. Paras tulos tuli koneella, jossa on sellainen kolmionmallinen pää. Sillä pääsi hyvin reunoihin, mutta töitä vaati silläkin. Tuo punaruskea on arkun alkuperäinen väri ja metallipannat olivat alunperin mustat. 
  

Lopuksi hioin vielä käsin kaikki pinnat, jotta varmasti sain kaiken maalin pois. Metalliosat maalasin valkoisella Miranolilla yhteen kertaan. Pinnasta tuli hyvä ja suht tasainen, vaikka metalliosista en vanhaa maalia poistanutkaan. Pinnan käsittelin kuultolakalla myöskin yhteen kertaan. Halusin siitä tuollaisen selvästi kuultavan. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Tällainen oli visio hommaan lähtiessä ja kerrankin lopputulema oli sen mukainen. Mulla kun tahtoo suunnitelmat elää homman kuin homman edetessä :)


Tällainen on tämän aarrearkun sisältö. Arkku löysi uuden paikkansa olohuoneesta sohvien kulmauksesta. Syksyn tullessa sieltä on mukava etsiä käsille töitä!

Kommentit

  1. Ihana vanha arkku, jolla on varmaan paljon tunnearvoa sinulle. Minunkin lapsuudenkodissa oli isäni tekemä kirstu, mutta veljeni halusi sen, höh :) Kaikkea ei voi saada, kun on sisaruksia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!