Siirry pääsisältöön

Bellen uudet vaatteet

Lomat on sitten vähäksi aikaa pidetty. Viimeiselle lomaviikolle tytär suunnitteli  ohjelman ja niinpä joka päivä ompelin Prinsessa Bellelle uusia  vaatteita. Nyt nuken vaatekaapista löytyy mm. jumpsuit, mekkoja ja shortsit. Pidimmekin pienen kuvaussession ja otettiin oikein muotikuvia suuren maailman malliin :)Kummityttöni tilasi jo alkukesästä Tähkäpäälle t-paidan ja shortsit. Täti on ollut hieman hidas toteuttamaan, mutta nyt tein oikein sarjatyönä näitä vaatteita. Samalla sai kummitytön isosiskokin Arielille samanlaisen garderobin.  

Tähkäpäälle

Arielille


Kenkäkaupasta saimme kivat laatikot näille lahjoille :)Mieluisia tuntuivat vaatteet olevan. Itse kyllä koukutuin näiden ompeluun ihan täysin. Näihin saa niin hyvin kaikki lopputilkut menemään, että tulee kankaat käytettyä kyllä viimeistä senttiä myöten. 
Oma tyttö säästi rahaa toista nukkea varten ja se tilattiin tuon loman aikana. Viikko sitten nukke kotiutui meille hartaan odotuksen jälkeen. Nyt meillä asustaa Bellen lisäksi Merida :)


Edellä tekemäni vaatteet on tehty Iiven, PrinsessaPienen, Mekkotehtaan ja Ninnuskan kaavoilla. Collegehousut ja topin kaavoitin itse.

On ollut kiva katsoa kuinka ompeluinnostus on siirtynyt tytölle. Tänä kesänä ompelukonetta on käytetty jo ihan itsenäisesti. Kone onkin koko ajan esillä, jotta on helpompi inspiraation iskiessä ryhtyä toimeen.

Pahoittelen hieman heilahtanutta kuvaa, mutta tästä näkyy hyvin miten totista puuhaa ompelu on :) Nämä tossut ja kaavat sulatti äidin sydämen ihan täysin! Nämä on Anni kaavoittanut ja ommellut alusta loppuun itse. Voiko olla enää mitään hellyyttävämpää???


Kommentit

  1. Voi että. Ahkeria ollaan oltu. :) Kivoja vaatteita olet nukeille ommella surauttanut. Hienoa että tyttäriä kädentaidot kiinnostavat. Ihan omaa disainiakin on putkahtanut ilmoille. :D Kyllä voi äiti olla ylpeä. Ties vaikka hänestä tulisi uusi paulasuhonen. ;D

    VastaaPoista
  2. Kiva on ollut katsoa tytön innostusta. Meillä onkin koko ajan ompelukone pöydällä jotta pääsee heti töihin kun ispiraatio iskee. Nykyisin tahtoo välillä olla jonokin koneelle, kun molemmat haluais ommella yhtäaikaa...;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!