Siirry pääsisältöön

Muffinseja kera siilien ja pöllöjen

Jaahas! Se alkaa olla kesä sitten paketissa. Pihalla hommat on tehty ja sinne saa syksy ja talvikin mun puolestani jo tulla. Tänä vuonna en väsyttänyt itseäni ihan piippuun vaan virtaa tuntuu vielä olevan. Siispä siirryn päivittämään tätä käsityöpuolta nyt vähän ahkerammin. 

Meidän lapsistahan enää nuorimmaiselle kelpaa äidin tekemät vaatteet, joten tytön toiveita pääsen täyttelemään. Siinä sivussa ehkä tulee jotain itsellekin tehtyä. Ainakin ideoita on roppakaupalla. 
Kesän aikana onkin taas tullut tytölle pituutta lisää, joten puseroita ja housuja saisi olla uudessa mitassa. Eilen illalla valmistui ruuanlaiton lomassa tämä herkullinen muffinsipaita. Kaavana uusimmasta OB:sta raglahihainen trikoopaita, nimeä en nyt muista eikä lehti ole tässä käsillä. Vähän muokkasin mallia mieleisemmäksi; helmaan pituutta lisää kaitaleella ja samasta hihaan tehostetta. Pääntien kantti tehty myös samalla, ihanan pehmeällä trikooneuloksella. 
Siilitunikan kaava on myöskin samaisesta OB:sta. Tein 134 cm koossa ja vähän tuli reilu, lähinnä leveydeltään. Muutoin ihan kelpo malli ja ensimmäinen kerta kun tein tuollaiset taskut.Tehostevärinä turkoosi siilin silmien mukaan:)

 

OB:n kaavalla on tehty tämä viimeinenkin tunika. Nimi taisi olla jotain kissamaista, mutta ihan pöllö tästä tuli! Tämä kangas on niin herkkua, että sitä on pitänyt jo vähän marinoida. Vihdoin uskaltauduin sen leikkomaan ja ihan kiva yhdistelmä tuli näiden värien ja kankaiden kanssa. 
Kaavaa kyllä muokkasin alkuperäisestä ja jätin framilon rypytykset pois etu- ja takakappaleilta. Tästäkin uhkasi tulla liian reilu sillä 134 senttisen kaavalla, mutta onneksi hoksasin välisovitella. Helman vedin suoraksi kaavasta poiketen. Tunikoiden tähtikankaat on osa Kärkkäiseltä ja osa Löytö-Palasta. Siili, pöllö ja muffinsit on kaikki Löytö-Palasta ostettu, samoin roosa ja keltainen yksivärinen.

Ja harjoitukset jatkuvat...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!