Siirry pääsisältöön

Yökyläily vermeet

Meillä vietetään syysloman ensimmäistä päivää. Lapsilla on ohjelmassa mm. yökyläilyä mummulassa. Sitä reissua varten Annilla oli selvät ohjeet äidille. Uusi pyjama oli saatava sekä lämmin huppari! 
 Viikonloppuna siis ompelukone jälleen surisi ja niinpä vain molemmat toiveet saatiin täytettyä. 

 Hippo-kangas on ostettu Kärkkäiseltä. Sikapäivien aikaan erä trikookankaita oli tarjouksessa ja pakkohan niitä oli vähän hamstrata. Täytyy myöntää, että tälle kankaalle en lämmennyt ihan samallalailla kuin Anni, mutta ihan kiva tästä silti tuli. Meille lähti hippoa myös ruskeana. Siitä pitää kuulemma tehdä sitten pitkähihainen yöpaita.

Housun kaava on vanhatuttu Saimi, jonka tein hieman vajaamittaisena. Näyttää kuvassa aika pitkältä, mutta on todellisuudessa noin puoleen sääreen. 
Puseron pohjana on puolestaan Farbenmixin Fanö, jonka takakappaleen tein pidemmäksi kuin etukappaleen. Miehustan leikkaussauma on oikeastaan tarpeeton näin kuviollisessa kankaassa, mutta oli pakkoratkaisu. Ostin kangasta vain metrin, joten vähän piti taiteilla, että sain kaikki kappaleet leikattua. 

 Tästä Pöllöteddystä tykkää sitten äitikin! Ajatus hupparista oli heti selvä kun kankaaseen törmäsimme Löytö-Palassa. Tätä oli myös yksi palanen valkoisella pohjalla, johon itse ihastuin. Mahtaisikohan vielä olla jäljellä? 

Kaavana tähän oli OB 4/2013 Pentagram -huppari ja tietenkin soveltaen. Huppu on vuoritettu limenvihreällä trikoolla, mutta muita yksityiskohtia tässä ei sitten olekaan. Kangas itsessään on jo niin näyttävä, että mallin on syytä olla suht simppeli. Tämä myytiin teddyn nimellä, mutta kyllä se oikeastaan on pitkänukkaista fleeceä. Nurjapuolikin on tuollainen pehmeä eikä karkea neulos niinkuin teddyssä yleensä on. 

Eiköhän näillä nyt kelpaa yökyläillä!
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!