Siirry pääsisältöön

Shelly tummana ja vaaleana

Tilasin viime vuoden lopulla Farbenmixilta Shelly -puserokaavan. Tykästyin kaavan muunneltavuuteen ja ensimmäiseksi kokeilin t-paita mallia. Ja niinkuin aina uusien kaavojen kohdalla, kaivelin kangaskaapista vähän vanhempia kankaita testiin. Olen ostanut tämän vaaleapohjaisen Nanson Satumaa -kankaan Löytö-Palasta jokunen vuosi sitten. Ajattelin, että silloinen tytön pinkkikausi menee joskus ohi ja sitten kelpaa vaikka sinisetkin. No eipä kelvannut. Siispä käytin kankaan itselleni. 


Tein helman ihan suorana. Vaihtoehtoisesti helmaan olisi voinut laittaa helmakaitaleen, joka olisi kerännyt väljyyden. Liian väljä tästä ei kuitenkaan tullut ilman kaitalettakaan. Jotenkin yhdistän mielessäni sen kaitaleen siihen Shellyn pitkähihaiseen versioon paremmin. 

Samalla kaavalla tein sitten toisenkin paidan. Tämänkin kangas on noita Löytö-Palan Nansoja, palalaarista ostettu. Ja hyvin marinoitu! Poikkeaa edellisestä ainoastaan sillä, että pääntien- ja hihansuukaitaleet ovat samasta kankaasta. Minkäänlainen resori ei tuohon tuntunut istuvan, joten päädyin tällaiseen ratkaisuun ja hyvä niin. 

 
Seuraavaksi pitää sitten kokeilla se pitkähihainen Shelly. Tarvikkeetkin ovat jo valmiina kun vain inspis iskisi...

P.S. Kuvien laatu on sitten aika surkea kun kuvattu iltasella joskus marras-joulukuussa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!