Siirry pääsisältöön

Vuoden 2014 ensimmäinen

Pikapika ompeluna eilen illalla syntyi Annille piiiitkä yöpaita. Kankaan tyttö valitsi syksyllä itse eräällä kangaskauppa reissulla. Löytö-Palan palalaarissa oli reilupalanen mursukangasta, jota äiti piti todella poikamaisena, mutta tyttö ei antanut periksi. Aika ajoin Anni muistutteli, että siitä pitäisi jotain ommella, mutta hautasin kankaan aina tuonne kaapinpohjalle. 
Eilen illalla sitten tyttö sen jälleen kerran sieltä kaiveli ja ilmoitti, että siitä pitää nyt ommella pitkä yöpaita. Siihen oli äidinkin helppo lopulta suostua. Olin jo ehtinyt miettiä pääni puhki, että miten saisin edes ripauksen tyttömäisyyttä tuohon kankaaseen saati sitten siitä tulevaan vaatteeseen. Resorin väri vaihtui viimemetreillä oranssista keltaiseen ja hyvä niin. Tuli paljon parempi. 

Jonkinlaista kaavan virkaa toimitti Farbenmixin Fanö- puserokaava. Lähinnä kuitenkin suuntaa antavaa. Väljyyttä lisäsin sivulle miehustaan ja hihaan ja reilusti pituutta. Vajaa tunti siinä meni leikkuuneen päivineen ja yöpaita valmistui sopivasti ennen nukkumaanmenoa. Lämmin oli kuulemma ollut nukkua kun oli riittävästi pituutta paidalla :)

 

Kommentit

  1. Meilläkin tyttö tykkää noista pitkistä yöpaidoista:)

    VastaaPoista
  2. Kangas on hauska ja sininen sopii teidän tytölle. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!