Siirry pääsisältöön

Jokohan riittäisi...

...tämä hiljaiselo täällä blogissa ja alettais taas hommiin??

Kovin on ollut kaunista tämä heinäkuu eikä ihan heti näyttäisi helteille loppua näkyvän, päinvastoin supersellaista vielä tulossa:) No antaa tulla vaan, siihen on varauduttu tekemällä kesäisiä vaatteita vielä näin loppukesälläkin. 

Viimeinen lomaviikko on mennyt enemmän ompelun parissa kuin pihahommissa. Tytölle tein toiveiden mukaisesti pitkän, nilkkoihin asti pitkän hameen. Kangas siihen löytyi Löytö-Palasta, Nanson trikoolaarista. Tuli kuulemma juuri sellainen kuin piti. 
Malli todella simppeli ilman kaavoja. Lantion ympärysmitalla pärjättiin ja sen mukainen suora putki leikattiin. Taakse keskelle sauma, helmaan päärme ja vyötärölle resori ja avot!
 Ja vielä kunnon sovituskuva. 


 Eihän tämä nyt varsinaisesti mikään hellevaate ole kun pituuttakin on tämän verran. Päälle tuntui kuitenkin heti kelpaavan, joten ajaa asiansa.

Huomasit varmaan entistä huolitellumman ompelujäljen helmassa ja resorissa? Muutaman vuoden haaveilun jälkeen hankin vihdoinkin uuden ompelukoneen ja lisäksi peitetikkikoneen. Ihan huippuja molemmat ja täällä ihan intona leikkelen uutta ommeltavaa. Koneet esittelen paremmin seuraavalla kerralla. Siihen asti...moi!


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!