Siirry pääsisältöön

Uudet koneet esittelyssä

Edellisessä postauksessa kerroin hankkineeni uudet koneet ompeluun useamman vuoden haaveilun jälkeen. Viime syksynä jo kävin katsomassa liikkeessä ompelukoneita ja kyselin tarjouksia myös peitetikkikoneesta. Asia hautui talven yli tähän kesään saakka, jolloin sitten lyötiin kaupat lukkoon molemmista koneista. 

Ensi alkuun suunnittelin tilaavani koneet netistä, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että parempi ostaa kivijalkaliikeestä niin luonnistuu nuot mahdolliset takuujutut hieman paremmin. Vielä kun päästiin hinnassa yhteisymmärrykseen niin onnesta soikeana kotiutin kaksi uutta konetta :)


Ompelukoneeni on Husqvarna Viking Opal 650. Kaikkiin ominaisuuksiin en ole ehtinyt edes tutustua, mutta perustoiminnot jo luonnistuvat vaikka kone näyttääkin kovin tekniseltä. 

Edellinen koneeni oli myöskin Husqvarna, 230 Electronic -sarjaa. Tykkäsin siitä kovasti ja hyvin se onkin palvellut ne 20 vuotta mitkä sen olen omistanut. Osa toiminnoista ei vaan enää pelannut, kuten napinläpi ja jousto-ompeleet. Ommelvalitsin pyörä on myös korjattu muutaman kerran.

Vanhaan koneeseen verrattuna tässä on huomattavasti parempi työskentelyvalo, jopa 3 lamppua, kun vanhassa oli vain yksi. Ompelujälki on todella siistiä ja kone on erittäin tukevan tuntuinen ommellessa. Kosketusnäytöllä ompeleiden valinta ja säätöjen tekeminen käy helposti. Ompelutilaa on myös reilusti ja isompiakin töitä on helppo työstää pitkän vapaavarren ansiosta. 


 Peittarini on Janome CoverPro 1000 CPX. Ylipäätänsäkin koneena minulle melko uusi tuttavuus. Opiskeluaikoina muistan ommelleeni teollisuuspeittarilla, mutta sen jälkeen käänteet ja kantit on tehty kaksoisneulalla tavallisella koneella. 

Vähän pelotti aluksi mahdolliset ongelmat säätöjen kanssa ja kone pysyikin nätisti laatikossaan ensimmäisen viikon (joo, ihan hullua!). Vetosin mielessäni siihen, ettei juuri nyt ole tilaa kaikille kolmelle koneelle, saumuri mukaan lukien. Pakkohan se oli lopulta ottaa härkää sarvista ja niinpä lähdin testailemaan eri vahvusille tilkuille tikkiä. Vielä (*koputtaa puuta*) ei ole ongelmia tullut ja nätisti on tehnyt ohuemmalle helmakäänteen sekä pääntielle paksumman kantin. 

Lisäosia en tähän ostanut. Parin päivän ompelun jälkeen olen huomannut, että ehkä läpinäkyvä paininjalka olisi ollut hyvä hankinta. Vähän joutuu sihtailemaan, että missä kohdin mennään kun resorikanttia ompelee. Toistaiseksi silmä on hakenut aina jonkin kiinnekohdan jota seurata, joten on pärjätty. 

Kauppias suositteli tähän käytettäväksi vain peittarille tarkoitettuja ELx 705 neuloja, joita sain mukaan sekä tavalliset että pallokärkineulat. Ostin vielä toiset mokomat jemmaan. Kehui niitä olevan hankala saada, mutta ainakin Kestovaippakaupasta saa ja aika edulliseen hintaankin vielä. Toki ompelukoneliikkeet ympäri Suomen niitä myyvät, mutta jos sellaista ei ihan lähiseudulla ole niin netistä löytyy. 

Molemmat koneeni ostin Oulun Ompelutalosta. Palvelu oli hyvää ja sain todella asiantuntevaa opastusta molempien koneiden kohdalla. Myöskin mahdolliset takuuasiat sujuisivat heidän kauttaan mutkattomasti, näin luvattiin. 

Parin viikon tuttavuuden perusteella voin sanoa vilpittömästi rakastavani molempia koneitani<3 .="" font="">
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Husqvarnan uusi elämä

Mulla alkoi kauan kaivattu ja odotettu kesäloma! Nyt on aikaa puuhastella tuolla pihalla ja saattaa loppuun muutama muukin projekti. Niistä ensimmäinen viimeisteltiinkin jo viikonloppuna. 
Bongasin viime kesänä Tori.fi -palstalta vanhan Singer -ompelukoneen jalkaosan ja vieläpä erittäin huokeaan hintaan. Hetken mietiskelin ja sitten soitin, mutta kaupat oli jo ehditty tehdä. Myyjällä sattui kuitenkin olemaan Husqvarnankin jalkaosa josta hän laittoi heti kuvia. Mielestäni oli komeammat kuin nuo Singerin ja niinpä tehtiin kaupat. 


Puhdistin rungon pölystä ja öljysin joka kohdan aseöljyllä.  Tähän kuntoon jalat sitten jäikin tähän kevääseen asti. Pihasaunan rakennusvärkin hakureissulla ostettiin puutavaraliikkeestä koivuista liimapuulevyä pöydän kanneksi.  Levyn reunaan mies ajoi jyrsimellä koristeuran ja hieman pyöreyttä. 


Mies hioi vielä käsin pahimmat rosot pois sekä hiomakoneella koko kannen pinnan sileäksi. Hionnan jälkeen pinta käsiteltiin Liberon Spriipetsillä värillä Tum…