Siirry pääsisältöön

Värikäs lintupaita

Viimeisiä lomapäiviä viedään. Lomasäät on olleet mitä mainioimmat, eikä lämpimälle näy vieläkään loppua. Se on hyvä se, vaikka töihin tässä nyt joutuukin. 

Komeista keleistä huolimatta olen puuhaillut aika paljon sisätiloissakin. On tullut ommeltua ja paljon jos vertaa kuluneeseen puoleenvuoteen. Kesäkampettakin on tehty vasta nyt. 


Tämä lintupaita syntyi Farbenmixin  Klein Fanö -kaavalla, josta on muodostunut jo luotto t-paitakaava. Edelliset paidat on ommeltu koon 134/140cm mukaan ainoastaan pituutta lisäten. Nyt se koko on jäänyt jo pieneksi, mutta seuraava 146/152cm puolestaan oli liian iso. Siispä päädyin piirtämään kaavat näiden kokojen väliltä ja uusi kaava vastaa nyt suurinpiirtein 140/146 cm kokoa. Siitä tuli just hyvä. 

Lintukangas on ostettu Löytö- Palasta, vihreä pilkkukangas puolestaan Kärkkäiseltä. Nappi on edesmenneen Tiimarin valikoimasta. 


Mielessä kävi, että kelpaakohan näin värikäs enää tytölle päälle kun tämän hänen tietämättään tein. Onneksi pelko oli turha! Ilmekin sen kertoo :)

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!