Siirry pääsisältöön

Laukku ystävälle

Kolme kesää sitten lomaillessamme Savonlinnan suunnalla löysin paikallisesta Eurokankaasta kauan etsimääni kangasta. Olin päättänyt tehdä rakkaalle ystävälleni syntymäpäivälahjaksi laukun ja mielessäni näin millainen kankaan tulisi olla. Olin sitä jo tovin etsiskellyt, mutta tuolla Savonlinnassa tiemme viimein kohtasivat. 

Laukun kaavat olin piirtänyt jo aiemmin ja niillä yhden laukun tehnytkin. Tähänkin sain kappaleet kasaamista vaille valmiiksi kunnes ajan puute tai kompastus vei leikatut kappaleet kaapin perukoille ja sinne ne unohtuivatkin. Aina välillä niitä pyörittelin käsissäni, mutta lopulta ne päätyivät aina takaisin. 

Viikko sitten otin härkää sarvista ja kasasin vihdoinkin laukun. Ihan en ehtinyt saada sitä valmiiksi varsinaiselle syntymäpäivälle, joten sankari sai sen parin päivän viiveellä. 


...tämä kuva ei halunnut kääntyä oikein päin...
 Laukun päällikangas on tuettu liimahuovalla, jotta laukkuun on saatu ryhtiä. Kantohihnat on nahkaa, joiden toinen puoli on laukkukangasta. Soljet on kierrätetty vanhasta laukusta ja ruusuke on kulkeutunut jostain haltuuni ja löysi nyt paikan tässä laukussa.


Laukku on vuoritettu pinkillä puuvillakankaalla. Taskuja en tehnyt ja uuden omistajan mukaan niitä ei tarvitakaan. 

Kangasta jäi vielä, joten laukkua tai pussukkaa voisi olla lisääkin luvissa. 

Kommentit

  1. Oi, miten kaunis laukku! Ystäväsi oli varmasti onnellinen saadessaan tämän. Niin kaunis ja ihanat yksityiskohdat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikki meni nappiin (kerrankin!) ja nahan ompelukin sujui mutkattomasti. Vähän jäi kutkuttelemaan, että jos itsellekin tekisi samantyyppisen :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!