Siirry pääsisältöön

Kangasostoksilla

Edellisessä postauksessa kerroin ostosreissusta Eurokankaaseen. Meitä lähin liike on Kokkolassa, jonne on matkaa reilut 80 km. Ihan viikottain ei tuota väliä ajele, joten pääasiassa käytän kotikaupungin kangaskauppojen tarjontaa hyväkseni. Täällä onkin ihan kohtuullisen hyvät valikoimat ja varsinkin trikoiden määrä on viime vuoden aikana lisääntynyt huimasti. 
Silti Eurokangas on ihan omaa luokkaansa. Mulle parasta antia ovat palalaarit, joista voi tehdä ihan huikeita löytöjä. Nytkin ennakko-odotukset oli korkealla, eikä EK tuottanut tälläkään kertaa pettymystä. 


Nämä molemmat ovat tyttären löytöjä. Raidallista t-paidan verran ja kukallista mekkoon. Kukallisen pohjaväri on kauniin mintunvihreä. Olisin kelpuuttanut tuota itsellenikin, mutta löysimme vain tuon metrin palasen. 


Ensimmäinen ajatus tämän kankaan nähdessäni oli, että tästä on saatava itselle mekko. Kukkaraita kulkee kivasti kankaan keskellä, joten tästä saisi näyttävän kotelomekon tyyppisen. 


Vasemman puoleinen ruusukangas on paikallisesta Löytö-Palasta. Oli kilokankaissa ja hinta vain 9,90e/kg. Kyltissä luki, että päästää voimakkaasti väriä, pestävä erillään. Pohjaväri on tuollainen denim sininen. Näyttääkin äkkiä katsottuna farkkukankaalta, mutta on aika napakkaa trikoota.

Pupukangas on taas tyttären valinta ja siitä pitäisi tehdä huppari. Malli on vielä vähän hukassa. Materiaali on samaa kuin edellisen postauksen Mansikkahupparissa eli aika paksua collegeneulosta. 

Tässähän näitä taas vähäksi aikaa. Entisiä ei yhtään ollutkaan...


Kommentit

  1. No niin, sieltähän löytyi vaikka mitä! Ei muuta kuin ompelukone surisemaan...
    Kangaskaupan palalaarit ovat ehdottomasti niitä makoisimpia paikkoja. Itse kävin myös lomalla Oulun Eurokankassa ja sieltäkin löytyi yhtä sun toista:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!