Siirry pääsisältöön

Mansikkahuppari

Hiihtolomaviikolla pääsimme tyttären kanssa käymään Kokkolassa Eurokankaassa. Sieltä tarttui mukavasti mukaan kaikenlaisia kankaita, pääasiassa kylläkin tytölle. Hänellä oli heti selvillä mitä mistäkin tehdään. Ensimmäisenä pääsi käsittelyyn ihana mansikkakuviollinen paksuhko collegeneulos. Siitä piti tuleman huppari napeilla.

Hupparin kaavana oli jokin Ottobren huppari, johon lisäsin nappilistan. Tuli nyt samalla kokeiltua uuden ompelukoneen napinläpiautomatiikkaa. Hyvin toimi! 
Peittarin kanssa olen vielä harjoitteluasteella ja vähän jäi nyt häiritsemään tuo koristetikkausten määrä. Mustalla tikkasin hupun keskisauman ja reunan ja siihen se sitten jäikin. No harjoittelemalla kai sitä tulee rohkeuttakin lisää :)

Kommentit

  1. No nyt on Anni saanut varmasti mieluisen hupparin! Kivan näköinen on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että äidin tekemät vielä kelpaa. Anni tuntuu tykkäävän siitä kun ei muilla ole samanlaisia :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!