Siirry pääsisältöön

Puserokimara

Tässä kuvapläjäys viime aikoina valmistuneista puseroista. Mukavasti sai taas kangaskaappia tyhjemmäksi. 
Kaikkien paitojen kaavana on Farbenmixin Fanö, mutta muunnellen. 


 Tämä seuraava paita on tehty Annin toiveiden mukaan. Piti saada selästä avonainen paita ja sainkin tarkat mitat kuinka syvä tuon pääntien pitää selkäpuolella olla :)
Paidassa tuli olla myös puolipitkät hihat eikä paita saanut olla kovin pitkä. Näitä ohjeita kuunnellen syntyi tämä:Helmaan lisäsin mustasta trikoosta kaitaleen kun pituus ei muuten olisi riittänyt. Kangasta oli alunperin metrin verran ja siitä tein viime kesänä Annin kaverille maxihameen. Lopusta kankaasta syntyi tämä paita. Tulikin käytettyä harvinaisen tarkasti koko kangas. Hyvä niin! 
Ja täytyy sanoa, että RAKASTAN tuota peitetikkikonetta! Ihana kun saa tehtyä huolitellun ilmeen vaatteeseen kuin vaatteeseen. 


Kankaat: Löytö-Pala

Kommentit

  1. No kyllä Annin nyt kelpaa, kun on 3 uutta puseroa! Nättejä ovat:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!