Siirry pääsisältöön

Jouluisia juttuja!

Tyttären koulussa järjestetään tulevalla viikolla perinteiset Joulumyyjäiset. Koulun toivomus on, että jokaisen oppilaan kotoa osallistuttaisiin jollain lailla. Meiltä on aina viety mm. leivonnasia sekä arpajaispalkintoja. 
Tänä vuonna tuo myyjäispäivä oli hyvissä ajoin ennakkoon tiedossa ja olin jo suunnitellut valmiiksi meidän osuuden. 
Tekisin patalappuja jouluisista kankaista. Olen pitkin syksyä siivoillut mm. kangaskaappeja(lue:yrittänyt järjestää tilaa viimeaikaisille kangashankinnoille) ja vastaan tuli monenlaista kangaspalasta. Niinpä otin ne vielä sivuun ja säilöin tätä tarkoitusta varten. 
Eilen koitti sitten tuo varsinainen ompelupäivä. Aikaahan olisi ollut parisen kuukautta, mutta viimetinka on se paras hetki ryhtyä tuumasta toimeen meikäläisellä!
Leikkasin kaikki kappaleet ensin valmiiksi ja sitten tikkailin vanun kerrosten väliin. Lopuksi kanttasin kaikki yhteen kyytiin. 


Takarivissä vasemmalla pari suorakaiteen mallista, joissa molemmissa päällipuolella tasku. Näitä voi käyttää patakintaan tavoin. 
Niiden vieressä sydän patalaput ja alarivissä kahden kokoista pyöreää lappusta. Pyöreiden kaavana kaksi erikokoista lautasta. 


Pitkään surffailin tuolla Pinterestissä ja etsin mallia noihin tageihin. Viimein löytyi tällainen ilmainen tulostettava merkki. Liimasin ne vielä ruskealle kartongille ja lisäsin kiinnitysnarut. 


Enää täytyy hinnoitella nämät ja se taitaakin olla homman vaikein osio :)


 

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Täytyy myöntää, että oli ihan ensimmäinen kerta:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!