Siirry pääsisältöön

Pari valmista vaatetta ja shokkiuutinen

Pihalla on hommat saatu tältä syksyltä pakettiin ja nyt on taas ehtinyt keskittyä näihin sisäjuttuihin. Kesällä ei juuri tullut käsitöitä tehtyä, mitä nyt muutama pakko-ompelu. 
Kankaita sitä vastoin olen ostellut "varastoon" siihen malliin, että nyt niistä pitää sitten saada valmista talven aikana!

Tämä tytön toiveiden mukaan tehty tunika valmistui muistaakseni ihan alkukeväästä tai siinä kesän kynnyksellä. 


  Alkusyksystä koin pienoisen järkytyksen kun aamukahvilla luin päivän lehteä. Siinä oli paikallisen Löytö-Palan loppuunmyynti ilmoitus! Siis loppuunmyynti! En voinut käsittää. Niinpä sinne oli mentävä käymään ja selvittämään mistä oikein on kysymys. 
Ihan suoraa vastausta en luonnollisestikaan saanut, mutta ilmeisesti omistajapariskunnan voimavarat eivät riitä kolmen myymälän pyörittämiseen. 
Tämä kangaskauppa on ollut minun vakikauppani jo yli 20 vuoden ajan ja tuntuu aika oudolta, että kohta sitä ei enää ole. 
Kaupungissa on myös toinen kangaskauppa, mutta se on keskittynyt pääasiassa verhokankaisiin ja asustekankaiden valikoima on aika pieni. Ja hintataso on jonkinverran korkeampi.
Tuolta loppuunmyynnistä olenkin ostellut sitten vaikka ja mitä. Parhaat kankaat kuten kuviotrikoot myytiin tietysti ensimmäisenä ja niitä minäkin hamstrasin kiitettävästi. Vielä viime viikolla tein hyviä löytöjä mm. neuloskankaita 3€/m. 

Tämän setin kankaat ovat noita Löytö-Palan alennusmyynnistä ostettuja. Kuviotrikoo kirahvikuosilla ja leggareiden kangas joustavaa jerseytä. Piristyksenä(tai kammotuksena) turkoosit tikkaukset ja nappilistassa isot napit. 
Molempien pohjana käytetty Ottobren kaavoja. Leggarit ilman muokkauksia ja paita reilusti muokattuna. Omaan makuun paita olisi saanut olla hieman pidempi, mutta käyttäjä oli tyytyväinen. 
Kommentit

  1. Bloggeri temppuili kummasti ja loppuosio jäi todellakin tänne loppuun. Nostan hattua sinulle, joka tänne asti jaksoit rullata....!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!