Siirry pääsisältöön

Pinterestin innoittama pusero

Tämä malli toimi innoittajana yhteen viimeisimmistä ompeluksista:

Ebook - Mini Missy/ Mister:
kuva Pinterestistä
Tässä oli paljon kivoja yksityiskohtia kuten miehustan leikkaussauma, joka ikäänkuin jatkui hihoihin. Hupun mallista tykkäsin myös. Ei ihan perinteinen vaan tuollainen edestä hieman korkeampi.

Vaihtelun vuoksi kaavoitin oman tekeleeni vähän väljemmäksi ja muutin hupun tilalle korkean piippukauluksen. Leikkaussaumat menevät tässä omassakin samaan tyyliin kuin inspiraatiokuvassa. 


                   

Etukappaleen leikkaussaumaan upotin pätkän pitsinauhaa. 
Tuo yksivärinen trikoo on luonnossa hieman vähemmän ärhäkän vadelma. Vaikea saada värejä näkymään oikein vaikka nämäkin kuvat on otettu päiväsaikaan:(


 Tässäkin paidassa on vähän kasvunvaraa. Hyvä vaan, kun näyttää tuota mittaa tulevan aikamoista vauhtia. 
Ja vielä ihan sovituskuva, joka tosin on otettu ilman päivänvaloa ja sen kyllä huomaa. Punainen on sitten punainen eikä vadelma. 


Paidan kankaista ruusukuviollinen trikoo on Löytö-Palan laarista jo aikoja sitten ostettu. Yksivärinen trikoo puolestaan saatu äidiltä joskus vuonna pipo kun hän siivoili kaappeja ja hävitti itselleen turhat kankaat. Minäpä annoin useimmille uuden kodin ja niinpä löytyi tällekin aikain saatossa käyttöä. 
On se vaan kannattavaa olla hamsteri!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!