Siirry pääsisältöön

Tennarihuppari toiveiden mukaan

Nykyisin ei tule sokkona juurikaan tehtyä tytölle vaatteita. Hänellä alkaa olla vahva oma maku niiden suhteen ja aina se ei mene äidin kanssa yksiin. Tai paremminkin äidillä ei mene tyttären kanssa yksiin. Se ei tietystikään ole huono asia, sillä on hienoa jos tietää mitä tahtoo. Aina se ei aikuisenakaan tahdo olla ihan selvä juttu. 
Niinpä meillä homma menee usein niin, että tytär kertoo minkälaista vaatetta haluaa ja mistä kankaasta. Niin kävin tämänkin vaatteen kohdalla. 
Toive oli pitkä, kapeahko, hupullinen pusero. Kankaan pääsin tähän ehdottamaan ja se saikin hyväksynnän. 

 Tässä käytin kaavana uusimman Ottobren Stars and Stripes -hupparikaavaa. Pituutta lisäsin reilusti ja nappilistan jätin pois. Takakappaleesta tuli aavistuksen verran pidempi. Koko tässä on jo 152 cm. Hirmuinen kasvupyrähdys tullut kesän aikana kun tuntuu, että aivan vasta siirryin tekemään 146 senttisiä vaatteita.

Hihan katkaisin ja tein alaosan kuviokankaasta. Kappaleiden väliin upotin vihreästä resorista tereen. 


 Tästä kangasyhdistelmästä tuli niin kiva, että suunnittelin tekeväni itsellenikin samantyyppisen puseron. Mulla on itselle jemmassa samaa tennarikangasta, mutta turkoosina:)


p.s. myyn huuto.netissä tarpeettomana Farbenmixin ja Mamu Designin kaavoja. Käy kurkkaamassa jos kiinnostaa!

http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/1272339 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!