Siirry pääsisältöön

Pari paitaa vaihteeksi itselle

Yritys pienentää kangaspinoja on ollut kova. 
Asiaa ei yhtään auttanut parin viikon takainen reissu, jonka pääkohteet olivat Parttitukku ja Eurokangas Kokkolassa. 
Jotain on kuitenkin saatu aikaan ja pikkuhiljaa uutta valmistuu. 

Olen ihan onnettoman säästeliäs viimeisten tilkkujen kanssa kun en mitään raaskisi heittää roskiin. Niinpä tein osasta tällaisista tilkkusista pikku paitoja koossa 74 cm. Lisää seuraa kunhan ehdin leikata. Itsellenikin sain tehtyä pari peruspaitaa. Kaavana näissä molemmissa Allt om handarbete -lehden 9/2014
swetarin kaava omilla muokkauksilla. 
Eka puseron ruusukangas on Eurokankaan paloja. Hihakangas puolestaan ostettu Löytö-Palan loppuunmyynnistä. 


Toisen puseron kankaat on molemmat noita loppuunmyynnistä ostettuja. Tähän muokkasin kaavaa edellistä enemmän. Lyhensin ja pyöristin helman sekä kavensin hieman miehustaakin. Muistelin omistavani valmista resorikanttia juuri tuollaisen turkoosin värisenä ja niinhän sitä löytyi. Sillä kanttasin pääntien sekä käänsin helman. Saumat hurauttelin vielä turkoosilla peitetikillä. 


Kuvien laatu ei ole kaksinen, mutta jospa näistä selvän saisi. 
 

Kommentit

  1. Onpas kivat puserot! Kangaspinojen vajentamista on suunnitteilla täälläkin... Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty..Toistaiseksi sukkapuikot ja neulelangat ovat vieneet voiton:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähti vähän lapasesta tuo kankaiden ostelu sen loppuunmyynnin myötä. Nyt on pakko yrittää saada vähemmäksi kun koko ajan jostain putiikista löytyy toinen toistaan ihanampia kankaita :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!