Siirry pääsisältöön

Puserot äidille ja tyttärelle

Ompeluinnostus jatkuu aina vaan. Tämän aamunkin olen käyttänyt erittäin hyödyllisesti; sen sijaan että olisin aloittanut aikomani viikkosiivouksen, olen syventynyt etsimään takkikaavaa vanhoista Burda -lehdistä :)

Viikon sisään on valmistunut tytölle jälleen toiveiden mukainen pusero. Jostain syystä perusperus puseron ompeleminen tuottaa minulle suuria vaikeuksia ja mukaan on pakko lisätä jokin yksityiskohta mausteeksi. Niin tähänkin. 


Kangas on ihanan pehmeää trikoota tuollaisilla hempeillä kukkasilla. Tästä toivottiin ihan tavallista pitkähihaista puseroa ja sellainen siitä pitkälti tulikin. 


Pääntien, hihansuut ja helman kanttasin resorilla. Löytyi omista varastoista sellainen "parhaat päivänsä" nähnyt valkoinen resori, jonka sai näppärästi käytettyä näihin kanttauksiin. Muuhun siitä ei enää olisi ollut ja joka minut tuntee, tietää että olen huono heittämään roskiinkaan mitään...

Hihansuihin tein sitten sen minulle pakollisen yksityiskohdan. Satuin löytämään nappilaatikosta juuri oikean värisiä nappeja ja niitä mallailin sitten sinne tänne. Lopulta tein tuollaiset pienet tampit, joihin ne päätyivät koristeeksi. 

Ja sitten se oma pusero. Tämä valmistui jo viime vuonna, mutta on jäänyt päivittämättä tänne. 

Kaavana on Farbenmixin Shelly. Olen aiemmin tehnyt samalla kaavalla kaksi lyhythihaista puseroa, mutta nyt kokeilin pitkähihaista versiota. 
Kangas on Löytö-Palan palalaarista viime syksynä hankittu. Tehosteeksi punaista resoria. 
Muuten malli on ihan kiva, mutta helmaosalta kaavasta olisi pitänyt poistaa tuo liika väljyys. Pääntien poimutuksen takia koko etukappale oli leveämpi. Sen korjaan kyllä seuraavaan kun se jättää tuollaisen pussin tuohon vatsan kohdalle:(
 

Kommentit

 1. Kiitos Erja! Mieluisat ovat olleet:)

  VastaaPoista
 2. Kivat puserot teillä molemmilla. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Olenkin käynyt lueskelemassa blogiasi:)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …

Peukaloisen tarina päättyy

Pitkään olen miettinyt kahden erilaisen blogin pitämisen järkevyyttä ja viimein tulin siihen tulokseen, että tässä elämänvaiheessa se on turhan haastavaa. Siispä Peukaloisen tarina pelkkänä käsityöblogina päättyy tähän. Sensijaan myös käsitöitäni voit jatkossa seurata tuolla Satupuutarhan puolella. Sinne onkin tulossa mukavia juttuja kaikenlaisesta käsillä tekemisestä! Nähdään siellä!