Siirry pääsisältöön

Pikkuvaatetta jämätilkuista

Olen yrittänyt tuhota kankaita ihan viimeisiä tilkkuja myöten, ettei niitä jäisi pyörimään tuonne kaapin nurkkiin. Siispä niistä on syntynyt pikkuvaatetta odottamaan jos saisi lahjoa jotakuta. 

 Tänään niistä syntyi t-paita ja myssy. Paidan kaava on vanha tuttu Fanö ja tälläkertaa koossa 86/92cm. Tähän sainkin tuon sienikankaan käytettyä melkein kokonaan. Se on niin "ottavan" värinen, että isona pintana se ei oikein toimi vaan on yhdistettävä johonkin sitä rauhoittavaan. Nyt se sai kaverikseen pilkkuja ja tähtiä. Myssy koostuu kahdeksasta kiilakappaleesta ja niiden alareunassa on pilkkukankainen resori. Resoriin kiinnittyy vielä lippa. Tämän kaavan pohjana käytin Noshin ilmaiskaavaa, mutta muokkailin siitä omannäköisen mm. lisäten juuri tuon resorikappaleen tuonne väliin. 
Myssyn laella on isompi nappi jonka päällä on pienempi nappi. Sain vähän enemmän ilmettä kuin pelkästään yhdellä napilla. Sattuivat sopimaan vielä niin hyvin päällekkäin kooltaan. 
Lakin takana HandMade- merkki, joka on tilattu Jyväskylän Kangaskaupasta. 
Kaikki kankaat on ostettu aikoinaan Löytö-Palasta, jota ei paikkakunnalla enää ole. 

Ja homma jatkuu!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!