Siirry pääsisältöön

Kirppislöytö!

Ihan alkukesästä kävin siskoni kanssa kirppiskierroksella. Kierrettiin Ylivieskan kaikki neljä kirpputoria. Pieneksi kaupungiksi meille on rantautunut yllättävän monta kirpparia ja jokainen näyttää menestyvän hyvin. 
Yleensä tulee kierrettyä vain keskustan Kirppis Ruusunen ja Juurakon Kirppis, mutta tällä kerroksella kävimme nuo kaksi muutakin: KirppisParatiisi ja Wanhan Tavaratalo. En ollut hakemassa mitään tiettyä tällä kertaa ja kohdalle sattuikin ihan huippulöytö! Kenkäfriikki kun olen niin tulee aina katsottua kaikki tarjolla olevat kengät. Kannatti. Silmiin sattui päällisin puolin hyvässä kunnossa olevat Tamariksen kesäiset korkkarit. Väri luonnonvalkoinen, pohja ja korko ruskea puuimitaatio ja ruskeat tikkaukset. 


Lähempi tutkailu sai huomaamaan aika huonossa kunnossa olevan toisen koron. Se oli täynnä pieniä reikiä ja kolhuja. Kauan mietin että mitä näiden kanssa oikein teen. Hintalapussa luki 5€ ja lopulta kengät lähti matkaani. Heti seuraavana päivänä vein ne suutarille ja hetken tuumailtuaan lupasi laittaa ne kuntoon. Suutarisetä oli sitä mieltä, että toinen kenkä oli joutunut joko koiran tai pikkujyrsijän hampaisiin. Omistajaa on varmaan harmittanut, sillä käytön jälkiä muuten kengissä ei juurikaan näy. 

Innostuinpa sitten käymään vaatekaappiani läpi ja miettimään erilaisia asukokonaisuuksia joissa näitä kenkiä käyttäisin. 


Ihan kaksi erilaista kokonaisuutta sain aikaiseksi :) Molemmissa käytetty luonnonvalkoista pitkähköä neuletakkia sekä "uusia" kenkiä. 
Vasen asu: valko-siniraidallinen kynähame, tummansininen toppi, luonnonvalkoinen neuletakki, punainen vyö strassisoljella sekä Tamaris avokkaat
Oikea asu:  tummansiniset kapeat farkut, luonnonvalko-ruskearaidallinen toppi, luonnonvalkoinen neuletakki, ruskea punosvyö sekä Tamaris avokkaat

Välillä tuntuu, että se oma vaatekaappi on pullollaan ei-yhteensopivia- vaatteita, mutta sitten yllättyykin näin iloisesti. Tähänkin pitää opetella, että osaa poimia sieltä vaatekappaleet joita voi keskenään yhdistellä. Tähän yritän nyt jatkossa panostaa, ettei tulisi hankittua kovin paljoa irtonaisia vaatteita vaan yrittäisi mätsäillä niitä jo olemassa oleviin. Capsule Wardrope -sana tarkoittaa juuri tätä. Googlettamalla löytyy vaikka mitä vinkkejä aiheesta! 

Mutta nyt lipsahdettiin vähän tästä aiheesta...Kengät on siis todella hyvät jalassa ja olenpa niitä jonkin verran ehtinyt tänä kesänä käyttääkin. Joten tyytyväinen olen tähän ostokseen! Kirppistely kannattaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Värianalyysi - Kevät - Kirkas Kevät

KEVÄT
Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Esimerkiksi luonnonvaalea, kameli, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä, lämmin turkoosi.
 Kirkas Kevät
Kokonaisvaikutelma on kirkas ja väritykseltään vastakohtainen. Hiusten väri on keskiruskeista tummanruskeisiin: tummat, harmaita raitoja. Ihonväri on hyvin vaalea ja läpikuultava: posliini, norsunluu tai kirkas beige. Silmät ovat hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, vihreät tai kirkkaat pähkinänruskeat. 
Kirkkaan kevään väritys on enemmän lämmin kuin viileä, mutta värit eivät ole sameita. Värit ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään niin, että ne muodostavat kontrastin, esimerkiksi norsunluu ja punainen tai hiilenharmaa ja lämmin pastellipinkki. Kirkkaan Kevään väriyhdistelmät voivat olla näinkin voimakkaat. Huomaa värien lämmin pohjasävy. 

Meikkivinkit Kirkkaalle Keväälle
Meikkivoide: norsunluu, posliini tai kirkas beige.  Huulipuna: kirkkaanpunainen,…

Vähän asiaa väreistä ja värianalyysistä

Olen viimeaikoina perehtynyt uudestaan väreihin ja etenkin niiden omien parhaiden värien käyttöön pukeutumisessa. Vähän varttuneemmat varmaan muistavat  värianalyysit, jotka rantautuivat Amerikan maalta tänne Suomeen tuossa 80-90- lukujen taitteessa. Itselleni on tehty CMB:n (Color Me Beautiful) analyysi opiskeluaikoinani. Tuolloin yksi osa opintoja oli väri- ja tyylikurssi. Käytiin värioppia ja vartalonmuotoja sekä jokaiselle tehtiin tämä värianalyysi. Meidät opetettiin myös meikkaamaan itselle parhailla väreillä.  Värianalyysissä kartoitetaan henkilön omat värit ja katsotaan mitkä sävyt korostavat näitä värejä pukeutumisessa. Tähän vaikuttavat hiusten, silmien ja ihon väri. Värit jaetaan vuodenaikojen mukaan, joista syksy ja kevät ovat sävyltään lämpimiä ja kesä ja talvi puolestaan viileitä. Analyysistä riippuen värivuodenajat voidaan jakaa vielä jokainen kolmeen alakategoriaan.  Kerron tässä nyt vain tuosta CMB:n analyysistä ja sen perusteista, koska se on minulle tuttu.  Ensimmäinen …
Hyvää Itsenäisyyspäivää!