Perussettiä ja jotain kesäisempääkin

Nyt oli pakko paikata perusvaatteiden vajetta tytön vaatekaapissa. Syntyi pilvipaitaa ja perusleggarit. Vähän mietitytti resorin väri tuohon paitaan ja lopulta päädyin tähän limeen. Ei niin tyttömäinen välttämättä, mutta hyvin tuntui kelpaavan kumminkin. Meillä alkaa se pinkki-vaihe mennä hiljalleen ohitse ja muut värit tulla tilalle.


Kangaskaapin kätköistä löytyi puseroon sopiva leggarikangas. Kangaskaupan täti sanoi tämän olevan urheiluvaatteissa käytettävää, erittäin joustavaa trikoota. Jotain keinokuitua se on ja aika näyttää kuinka se käyttäytyy. Leggareiden kaava on kirjasta Sewing clothes kids love, jonka tilasin aiemmin tänä vuonna. Kuvassa näyttää ihan hurjan kapealta verrattuna tuohon puseroon ja seuraaviin täytyykin vähän lisätä lahkeen leveyttä. Testasin kaavaa nyt ensimmäistä kertaa.


Nämät caprit on tehty tuolla samaisella leggareiden kaavalla ja istui meidän tytölle todella hyvin.
Kangas on hankittu jo vuosia sitten ja on vaan odottanut, että siitä ommeltaisiin jotain kivaa :)


Lahkeensuuhun ompelin vielä koristenauhaa. Ylempi Iinulta tilattu kukkanauha ja sen alla vanhan roosan värinen satiininauha paikallisesta kangaskaupasta. Sivusauman kohdalle suunnittelin nappia tai jotain rusettia, mutta jätin sitten loppupeleissä kuitenkin pois. Tehdään vaikka toiset juhlacaprit jos siltä tuntuu ja lisätään niihin sitten rusettia ym. härpäkettä.

Kommentit

 1. Limet resorit sopii hyvin! Hienoja kaikki.

  VastaaPoista
 2. Onpas ihana pilvipaita ja kivoja leggareita! Tuohon pilvikuosiin en varmaan kyllästy ikinä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, niitä on aina yhtä mukava lukea! Nyt onkin ollut hiljaista täällä blogissa kun aika on mennyt pihahommissa. Jotain ompeluksia on kuitenkin valmistumassa.

  Karinottilia: tack så mycket, det tycker jag också =)

  VastaaPoista
 4. Ihana väriyhdistelmä pilvipaidassa ja leggareissa! Onko tuo hyvä kirja? Olen etsinyt peruskaavakirjaa, josta sais ideoita sekä peruskaavoja, joita vois muuttaa. Mutta ei vielä löytynyt sitä täydellistä.

  VastaaPoista
 5. NorppaStiina: Leggarit on eka kokeilu kirjan kaavoista. Sieltä löytyy mekkoa, hametta, puseroa ja jokaisesta muunnoksia useampia. Ihan hyvältä vaikuttaa, muttei kuitenkaan ole ehkä ihan peruskaavakirja.

  VastaaPoista
 6. Saanko muuten liittää blogisi seuraamieni blogien listalle?

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihana yhdistelmä tuo pilvikangas ja lime resori! Sopii mielestäni niin ihanasti!
  Ja upeat caprit!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti