Tähtiä raidoissa


Viikonloppuna päätin vihdoinkin aloittaa kangasvarastoni hävityksen, ompelemalla. Vuosien varrella on kertynyt kaikenlaista palasta, osa saatuja, suurinosa ostettuja. Joistakin en osaa tytölleni tehdä mitään ja tämä Nanson raitakangas oli yksi niistä kankaista. Niinpä leikkelin sen trikoopaidaksi ja piristin kankaan tummuutta mangonkeltaisella. Pääntien kanttauksen tein ensimmäistä kertaa jättäen toisen olkasauman ensin ompelematta. Siis kantti ensin pääntielle ja sitten vasta toinen olkasauma. Jäähän siihen hieman paksumpi kohta, mutta on kuitenkin ihan siisti ja helpompi tehdä kuin renkaana. Pääntien reuna on tikattu kaksoisneulalla. Tuli ihan siisti siitäkin. Pusero on Ottobren kaavalla tehty ja kokoa 98 cm.


Puserolle tein kaveriksi pipon tähdellä. Pipoon otin ohjeen täältä. Kaavaa on helppo muokata ja kuositella eri kokoihin. Tämän pipon koko oli alkuperäisen ohjeen mukaan 3-7v. mutta totesin sen hieman pieneksi meidän viisveelle. Menee paremmin varmaankin 3-4 vuotiaalle.
Pipon tähti on mangonkeltaista collegea.


Samalla leikkasin toisenkin setin. Tämä raitatrikoo on jo yli kymmenen vuoden takaa ja aikoinaan ihastuin sen väreihin. Nyt vasta inspis iski, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tätä raikastin tuolla turkoosilla tähdellä, joka on myöskin collegea. Värien yhdistelmään olen oikein tyytyväinen.


Pusero on ihan samalla kaavalla tehty kuin edellinenkin. Ja muutenkin ompelu sujui samaan malliin, tälläkertaa ilman ongelmia. Nyt vain täytyy löytää näille uusi omistaja. Ehdolla olisi ainakin yksi kummipoika, juuri tätä kokoakin!

Kommentit

  1. Ihanat tähtisetit! Kivasti piristää kangasta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Lopulta aika pienillä asioilla saa piristystä aikaan:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti