Carlotta

Aika sateinen on ollut tämä ensimmäinen lomaviikko. Niinpä eilinen meni ommellessa. Siivoilin hieman työhuoneen kaappeja ja lajittelin samalla kaavoja. Sieltäpä putkahti tässä talvella hankkimani Mamu Designin kaava Carlotta, jota varioimalla onnistuu toppi, tunika tai mekko.
Homman vaativin osuus oli löytää kaapista sopivat kankaat testimekkoon. Tiedättehän sellaiset, ettei kauheasti harmittaisi jos jokin menisi pieleen, mutta onnistuessaan olisi pitokelpoinen =)Löytyihän ne lopulta ja siinä ohessa useampi vaihtoehto lisää, mikäli kaava olisi hyvä.


Leikkaussaumoihin olisin halunnut upottaa vaikka kapean pitsin tms. mutta sellaista ei tähän hätään löytynyt omista tarvikkeista. Tein sitten kangasruusukkeen, ettei olisi niin pelkistetty.
Kaava oli muutoin hyvä, mutta helmaosaa jouduin kaventamaan aika reilusti. Mekon koko on 128/134 cm ja hyvin istui meidän 8-vuotiaalle.
Kaava-arkilla oli kaavat myös nukelle ja niinpä beibbarikin sai kauan kaivattuja uusia vaatteita. Nuken mekko poiki samantien lisätilauksen: takki ja housut pitäisi ainakin saada. "Ja äiti, sä et taida osata tehdä kenkiä?" (toiveikas kysymys).

Tervetuloa helteet! Täällä jo kovasti odotellaan!Kommentit