Pöllöhuppari ja kahdet Saimit

Onpa vierähtänyt hieman aikaa edellisestä postauksesta. Syksy on ollut aika kiireistä, eikä ompelemaan ole ehtinyt niin usein kuin olisi halunnut. Tytölle piti kuitenkin saada lisää housuja, joten aika niiden tekemiseen piti mahduttaa kalenteriin. 
Muutama viikko sitten paikallinen kangaskauppa tempaisi kunnon tarjouksen ja myi kaikki pakkakankaat -50% alella. Hamstrasin ihania veloureja, pöllöjoustofroteeta ja skottiruutukangasta turkoosilla ja pinkillä pohjalla. Työn alle ensimmäisenä pääsivät suklaanruskea ja viininpunainen velour. Niistä surauttelin Saimi luottokaavalla housut. Pöllöjoustofroteesta puolestaan tuli huppari Ottobren 4/2012 lehdestä. Hupparin resorien ja hupun kantin väri määräytyi omista varastoista löytyneen vetoketjun mukaan. Huppu on vuoritettu trikoolla. Pahoittelen kuvien laatua, valo kun ei tähän vuodenaikaan tahdo millään riittää :(
Housut on suklaanruskeat ja vyötäröllä on n. 8cm leveä resori. Lahkeensuut tein käännettävällä resorilla jotta menevät sitten hieman pitempään. Toiset housut saivat vyötärölle käännettävän resorin ja lahkeissa samoin. Ja kuvan väri ei todellakaan vastaa todellisuutta! Ovat syvän viininpunaiset, en vain jaksanut lähteä muokkaamaan väriä oikeaksi.
Näillä ompeluksilla sai vähäksi aikaa helpotusta, varsinkin tuohon housupulaan. 
 Muitakin kangasostoksia olen viimeaikoina tehnyt, mutta niistä lisää myöhemmin jahka valmistuvat vaatteiksi asti. 

Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa!

Kommentit