Muutama hyvä selitys

...sille miksei täällä ole tapahtunut mitään. Oikeastaan on tapahtunut paljonkin ja siitä syystä juuri blogissa on ollut hiljaista. Juuri ennen joulua meillä sattui pieni tulipalo yläkerrassa ja hetkeksi elämä hidastui. Piti selvitellä vahinkoja vakuutusyhtiölle ja tilata palosiivousta ja ilmastointien nuohousta. Joulufiilistä ei oikein tullut missään vaiheessa. Nyt kun vahingot on pääosin selvitelty, ollaan aloiteltu remonttia. Pintoja meni uusiksi, samoin kalusteita. Ja kuten remonteilla tahtoo olla tapana, on tämäkin hieman laajentunut. Työhuone alakerrassa sisustetaan uudelleen ja sen seurauksena minulla ei tällä hetkellä ole ompelupöytää. Toisaalta ei haittaa, kun inspiskin on jossain remontin jaloissa!

Ehdin kuitenkin ommella joulukuun alussa tytölle mekon koulun itsenäisyyspäivän juhlaan. Käytiin yhdessä kangaskaupassa ja tyttö sai itse valita kankaan ja värin. Tällainen siitä sitten syntyi:Kangas on Löytö-Palasta. Värin valinta oli hieman yllätys itselleni, koska tämänväristä vaatetta tytöllä enää vähemmän on. Malliin se sopi kuitenkin täydellisesti. Kaava on OB:n Peilisali -mekko 6/2012 lehdestä. Vähän mietitytti, että laskeutuuko tarpeeksi, mutta hyvä siitä tuli. 

 Pääntielle tein tuollaisesta koristenauhasta pienen "ruusukkeen", kun se tuntui jotain vaativan.
 

Vaikkei ompelu ole sujunutkaan niin ei se ole millään tavalla estänyt hankkimasta uutta materiaalia. Olen kyllä pyrkinyt kiertämään kangaskaupat kauempaa, mutta joskus on ollut pakko piipahtaa jollekin pikkuasialle. Aina on mukaan tarttunut muutakin kuin se ostoslistalle kirjoitettu...

Nanson kilopaloja Löytö-Palasta. Näistä tulee jotain kivaa itselle!


Herkullista pöllötrikoota sekä veikeä sammakko babycord molemmat Löytö-Palasta. Myyjä höynäytti tuon pöllötrikoon ostamaan, sanoi sen olevan viimeinen pala ikinä!Perhostrikoo on Eurokankaasta ja laadultaan ei ihan ykköskamaa. Kuosi oli nätti ja siksi se ostoskoriin alunperin päätyikin. Tähtitrikoot on Kärkkäiseltä ja oon ihan rakastunut näihin! Kuviotrikoot onkin ihan uusi juttu Kärkkäisen valikoimassa. Se on hyvä, koska tällä kylällä niitä ei tahdo kangaskaupoista saada.
 

Matskua siis on odottamassa. Pitäisikin olla niin viisas, että piirtelisi kaavat ja leikkaisi kankaat valmiiksi. Sitten vain surauttelisi kasaan kun inspis iskee! 

Kommentit

 1. Huh, onneksi teille ei itselle käynyt ilmeisesti mitään!

  Tuo pöllökangas on kyllä tosi hauskan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ainekset oli kyllä isompaankin vahinkoon.
   Pöllökangas näyttäisi kuuluvan niihin kankaisiin, joita pitää hetki marinoida,ennenkuin raaskii sitä silputa :)

   Poista

Lähetä kommentti