Annin syystakki

Se on kuulkaas sellainen ompeludraivi nyt päällä että oksat pois! Onneksi Anni on kesän aikana kasvanut sen verran paljon, että tarve uudelle, oikeankokoiselle vaatteelle  ei ihan parilla paidalla tule tyydytetyksi. 
Eilinen päivä meni takkia tehdessä. Kangas siihen on hankittu melkein tismalleen kaksi vuotta sitten Kajaanin Eurokankaasta. Ihastuttiin molemmat tuohon värikkääseen kuosiin ja takki siitä piti tuleman. Toteutus nyt vähän kesti...
Edellisestä takin ompelusta olikin jo kulunut pitempi tovi, joten vähän piti välillä pähkäillä juttuja kuten esim. vetoketjullisen taskun ompelujärjestystä tai hihansuuresorin ompelemista vuorin ja päällisen väliin. 
Takin kokoaminen sujui lopulta ilman suurempia ongelmia ja lopputulemaan olen aika tyytyväinen. Ainoa negatiivinen asia oli tuo sadetakkikankaan ompeleminen. Olipa melkoisen tahkeaa! Ihan heti en kyllä uudestaan moisesta kankaasta aio ommella.  
Takki on vuoritettu fleecetyyppisellä kankaalla ja somisteeksi lisäsin tuota vihreäpohjaista polkadot puuvillaa. Vetoketjut ja resorit väriltään keltaiset kuten kuvasta näkyy. Takin kaava on Ottobre 1/2002 nimeltään Tytön takki (nro 35). Vähän jouduin kaventamaan kokoa 134 cm, jotta tuli sopivampi meidän tytölle. Muutoin kaava soveltui sellaisenaan. Tästä olisi kyllä helppo varioida vaikka minkälaista takkia. Heti lähtikin uudet ideat muhimaan...hmmm...
 

Kommentit

Lähetä kommentti